До 202-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка в університеті пройшло літературно-мистецьке свято

Новини університету

Початок березня на кафедрі соціально-гуманітарних дисциплін Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ ознаменувався проведенням літературно-музичної композиції «Живи в мені! Святий ти спів Тараса».

Ініціювали та організували захід завідувач кафедри соціально-гуманітарних дисциплін ДДУВС Марченко О.В., доценти Руколянська Н.В. та Царьова І.В. На свято завітали заступник з виховної роботи факультету № 4 Папірна А.В., провідний фахівець відділення психологічного забезпечення Капкіна Л.О.

Літературно-мистецький захід розпочався з українського танцю «Ми – діти України» у виконанні студенток 1-го курсу Марії Шевелухи, Катерини Нагорної та Юліанни Власюк. Змістовну презентацію життя і творчості Т. Г. Шевченка подарувала студентка 2-го курсу Марина Лазаренко. Всіх присутніх порадувала Анна Шпуй, у її виконанні прозвучали пісні «Бандуристе» та «Не тополю високую».

Після перегляду мультфільму «Садок вишневий коло хати» студенти 1-го курсу Наталя Семенкова, Богдан Піндич та Олександра Данилевська дійшли висновку, що пісні, написані на вірші Тараса Шевченка знають та співають не лише в Україні, а й далеко за її межами. На підтвердження цього студенти переглянули фрагмент з шоу-програми «Голос країни», де взяв участь нігерієць за походженням Блез Малаба, який виконував пісню «Думи мої, думи мої».

Студенти Віталій Бабай, Аліна Федосова проникливо продекламували вірші великого Кобзаря. Далі згадали безсмертний «Заповіт» на різних мовах: Біла Софія (українською), Чорнобривець Артур (російською), Паталаха Іван (англійською).

Провели свято прекрасні ведучі Кристина Доній і Дмитро Корсаков.

 

Відділення зв’язків з громадськістю

 


1 273