Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ став першим вищим навчальним закладом, який приєднався до Всеукраїнської патріотичної акції «Візерунки моєї Батьківщини»

Новини університету

За підтримки губернатора Дніпропетровської області Резніченка В. М. ініціаторами проекту «Візерунки моєї Батьківщини» виступили: цивільно-військова волонтерська група ОК «Схід», волонтерська група «Крила Дніпра», громадська організація «Жіноче крило», Міжнародний благодійний фонд «Громадянин Майбутнього», кафедра загальноправових дисциплін, в особі д.ю.н., професора Наливайко Л.Р., к.ю.н., доцента Грицай І.О. та т.в.о. декана факультету № 4 к.пед.н, доцента Савіщенко В.М.


Метою соціально-культурного проекту є співпраця навчальних закладів та громадських організацій у рамках нової Концепції національно-патріотичного виховання дітей та молоді.

Події останніх років в Україні доводять необхідність відродження забутих національних традицій та цінностей. Найбільш виразно та переконливо даної мети можна досягти за допомогою аудіо-візуального та декоративно-прикладного мистецтва. Зараз здобувають актуальність та новизну в застосуванні давні українські орнаменти, елементи петриківського розпису, тощо. Традиційні українські візерунки знову входять у наш побут, їх ми бачимо на одязі, на предметах меблів, декору та ін.

Тепер до проекту приєдналися викладачі та студенти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ. Студенти факультету №4 та курсанти факультету №2 виявили щире бажання прикрасити стіни однієї з лекційних залів двома колоритними, яскравими тризубами у національних кольорах.

Приємно, що саме Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ став першим ВНЗ Дніпропетровщини, який приєднався до Всеукраїнської патріотичної акції «Візерунки моєї Батьківщини». Патріотичні акції стали не тільки традицією університету, а і джерелом нескінченного натхнення для всіх, хто бере в них участь.

Підтримати університет і громадських активістів завітали представники регіональних (9, 11, 34 телевізійні канали) і національних (телевізійний канал 1+1) засобів масової інформації, яким організатори надзвичайно вдячні за сприяння популяризації патріотичного виховання, поваги до Українських символів, любові до Батьківщини.

Сьогодні дуже важливо відтворити в українському суспільстві почуття істинного патріотизму як духовно-моральної та соціальної цінності, сформувати у молоді громадянсько-активні, соціально значущі якості, які вона зможе проявити в усіх видах діяльності, і, перш за все, пов’язаних із захистом інтересів своєї родини, рідного краю, народу та Батьківщини, реалізації особистого потенціалу на благо Української держави.

Сподіваємось, що акцію підтримають всі вищі навчальні заклади України!

Кафедра загальноправових дисциплін

 


1 477