У навчальному закладі успішно пройшло протипожежне тренування

Новини університету

На території Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ відбулися практичні тренування з організації дій на випадок виникнення пожежі або надзвичайної ситуації. У навчаннях взяли участь співробітники Головного управління ДСНС у Дніпропетровській області, підрозділи пожежно-рятувальної служби ДПРЧ-1, медики, співробітники, курсанти та студенти навчального закладу.

«У середньому в Україні виникає щодня 218 пожеж, унаслідок яких гине 5 і отримує травми 4 людини. Ми бачимо терористичні виклики в багатій та спокійній Європі, коли виникають надзвичайні ситуації, під час яких потрібно евакуйовувати велику кількість людей. В реальній обстановці пожежа – це суцільна темрява та небезпека, протягом 5-10 хвилин виникає щільна та токсична концентрація диму, у якій неможливо орієнтуватися та дихати. Температура стрімко підвищується, через 15 хвилин пожежі руйнується скло. Запас часу на евакуацію обмежений», – таку невтішну статистику привів організатор протипожежних тренувань провідний фахівець з протипожежної безпеки ДДУВС Валерій Коваль.

За «легендою» о 13:45 у приміщенні спеціальної бібліотеки Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, що знаходиться між 4 та 5 поверхами головного навчального корпусу, сталася пожежа. Співробітники відразу ж викликали пожежну та медичну бригади.

Викладачі, курсанти та студенти, почувши сигнал про пожежу, залишили навчальні аудиторії та організовано вийшли на плац університету. Всього протягом 4 хвилин було евакуйовано 911 осіб. Пожежна бригада продемонструвала різні способи пожежогасіння, а медпрацівники інсценували надання першої медичної допомоги.

У цілому протипожежне тренування одержало позитивну оцінку від заступника начальника Головного управління ДСНС у Дніпропетроській області полковника служби ЦЗ Олександра Шевченка: «Курсанти, студенти та співробітники показали високу згуртованість та організованість під час евакуації».

Таким чином, можна зробити висновок, що мету протипожежного навчання досягнуто та оцінити організацію і проведення на «відмінно».

Відділення зв’язків з громадськістю


1 419