Викладачі університету взяли участь у Всеукраїнському форумі вчених-адміністративістів

Новини університету

Науково-педагогічні працівники Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ в особі професора кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності, доктора юридичних наук, професора Романа Миронюка та доцента кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності, кандидата юридичних наук, доцента Євгена Легези взяли участь у всеукраїнському форумі вчених-адміністративістів «Актуальні питання реалізації нового Закону України «Про державну службу» в м. Запоріжжя.

Також у форумі взяли участь представники Запорізького національного університету, Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, Київського національного університету імені Тараса Шевченка, всеукраїнської громадської організації «Асоціація вчених-адміністративістів України», Запорізької обласної державної адміністрації, Запорізької обласної ради, Запорізького центру перепідготовки і підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій.

У зв’язку з набуттям чинності Закону України «Про державну службу» з 01 травня 2016 року були обговорені актуальні питання набору, проходження та звільнення державних службовців, особливості матеріально-технічного забезпечення державного службовця, позитивний зарубіжний досвід країн Європейської спільноти на можливість імплементації в вітчизняне законодавство, притягнення державних службовців до дисциплінарної та адміністративної відповідальності.

Необхідно підкреслити, що на форумі було презентовано навчальний посібник «Дисциплінарно-деліктне право України» за загальною редакцією професора Т.О. Коломоєць та В.К. Колпакова, в якому розглядається дисциплінарно-деліктне право як складова службового права України, поняття, принципи та види дисциплінарної відповідальності. До авторського колективу зазначеного навчального посібника ввійшли завідувач кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності, доктор юридичних наук, доцент Тетяна Мінка та професор кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності, доктор юридичних наук, професор Роман Миронюк.

 

Відділення зв’язків з громадськістю

 


1 213