На всеукраїнській конференції студенти ДДУВС виступили з цікавими доповідями та продемонстрували активну громадську позицію

Новини університету

Студенти факультету № 4 Роман Южека, Наталя Семенкова, Марія Шевелуха разом із науковими керівниками Іриною Дзюбою та Іриною Царьовою взяли участь у Всеукраїнській науковій конференції «Україна в гуманітарних і соціально-економічних вимірах», яка проходила у Дніпропетровському національному університеті імені Олеся Гончара.

Захід, ініційований факультетом суспільних наук і міжнародних відносин ДНУ з нагоди 25-річчя Незалежності України, проводився за підтримки Міністерства освіти і науки України, Інституту історії України НАН України, Інституту педагогіки НАПН України, Інституту філософії НАН України та Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова.

Студенти факультету № 4 ДДУВС разом із науковими керівниками взяли участь у Всеукраїнській науковій конференції
Студенти факультету № 4 ДДУВС разом із науковими керівниками взяли участь у Всеукраїнській науковій конференції

Учасники конференції обговорювали такі теми: «Досягнення історичних наук в осмисленні минулого України», «Актуальні проблеми освіти і науки в українських реаліях», «Освітні технології в сучасному українському суспільстві», «Майбутнє України в науковому дискурсі», «Філософія в українському контексті», «Правова система України: актуальні проблеми та виклики сьогодення», «Технічні науки в контексті інноваційного розвитку України», «Комунікація в сучасній Україні: соціальні, політичні та філософські виміри», «Соціальні та політичні аспекти розвитку України», «Економічні проблеми сучасної України», «Державне управління в Україні: проблеми та перспективи», «Україна на міжнародній арені», «Філологічні науки в сучасній Україні», «Фізична культура в українській освітній системі», «Досягнення української науки в галузі культурології, документознавства та інформаційної діяльності».

Студенти факультету № 4 Роман Южека, Наталя Семенкова, Марія Шевелуха
Студенти факультету № 4 Роман Южека, Наталя Семенкова, Марія Шевелуха

Як відзначив у своєму виступі декан факультету суспільних наук і міжнародних відносин ДНУ, доктор філософських наук, професор Олександр Токовенко, простежується очевидний взаємозв’язок рівня зацікавленості нації гуманітарними науками з рівнем її економічного та соціального розвитку. Приємно, що і в цій корисній зустрічі поряд із знаними спеціалістами взяли участь студенти ДДУВС. Вони відкрито пропонували свої ідеї вирішення актуальних питань української дійсності, чим засвідчили повну готовність бути активними учасниками змін, які сьогодні відбуваються в Україні.

 

Відділення зв’язків з громадськістю

 


1 561