Курсанти ДДУВС врятували життя захиснику України

Новини університету

У ніч з 30 квітня на 1 травня курсанти та офіцери Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ перебували на охороні громадського порядку у місті Дніпропетровськ, в результаті чого курсанти 3-го курсу факультету № 3 Сергій Покаленко та Владислав Ніконович врятували життя людини та затримали правопорушника.

Курсанти 3-го курсу факультету № 3 ДДУВС Сергій Покаленко та Владислав Ніконович врятували життя захиснику України
Курсанти 3-го курсу факультету № 3 ДДУВС Сергій Покаленко та Владислав Ніконович врятували життя захиснику України та затримали правопорушника.

Разом з дільничним офіцером поліції офісу № 6 Самарського ВП старшим лейтенантом поліції Недільком І.І. курсанти несли службу з охорони громадського порядку в Храмі Святих Царських мучеників за адресою ж/м Ігрень, вул. Гайова, 53. Близько 23:00 години до них звернулись громадяни, які повідомили, що поряд відбувається конфлікт між двома чоловіками.

Після прибуття на місце події було встановлено, що під час спільного вживання спиртних напоїв, у ході сварки громадянин Євген Пшеничний (1954 р.н.) горловиною від розбитої скляної пляшки наніс удар у шию Вадиму Кирпиченку (1989 р.н.), в результаті чого у постраждалого утворилась різана рана на шиї та підборідді, у молодого чоловіка почалася кровотеча, а правопорушник зник з місця події.

Сергій Покаленко почав надавати першу долікарську допомога шляхом зупинення кровотечі та викликав бригаду швидкої медичної допомоги, яка доставила потерпілого до реанімаційного відділення комунального закладу «Обласна клінічна лікарня ім. Мечникова».

Сергій розповідає: «Було дуже багато крові, проте я зразу згадав заняття, на яких нам розповідали алгоритм дій, як і що треба робити у подібних ситуаціях. Було нелегко, адже рана дуже велика та знаходилась на шиї поряд з сонною артерією, один неправильній рух – і я міг просто задушити людину, але зміг сконцентруватися та надати першу допомогу, також допомагав бригаді швидкої транспортувати постраждалого».

В цей час Вадим Ніконович разом з дільничним офіцером поліції по гарячих слідах встановили місце знаходження підозрілого та затримали його, після чого останнього було доставлено до Самарського відділення поліції.

Відомості про кримінальне правопорушення внесено до ЄРДР з попередньою правовою кваліфікацією дій за ч. 3 ст. 15, ч. 1 ст. 115 КК України.

Завдяки злагодженим діям курсантів спільно зі співробітником поліції було врятовано життя, наразі постраждалий вже переведений з реанімаційного відділення і перебуває на реабілітації. Варто зазначити, що врятований виявився воїном АТО і пів року перебував у полоні. Так, наші герої врятували життя захиснику України.

 

Відділення зв’язків з громадськістю

 


1 907