Курсанти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ відвідали діораму «Битва за Дніпро»

Новини університету

40 курсантів 2 курсу факультету № 2 відвідали Дніпропетровський національний історичний музей ім. Дмитра Яворницького, де переглянули експозицію діорами «Битва за Дніпро».

Похід до музею був організований керівництвом факультету з метою гідного вшанування подвигу українського народу в Другій світовій війні, засвідчення поваги до всіх борців проти нацизму. Під час екскурсії курсантів супроводжували фахівці факультету Дмитро Козак та Іван Веклич.

Під час екскурсії курсанти дізналися, що «Битва за Дніпро» найбільша діорама в Україні, друга за площею в Європі і одна з найбільших у світі. Цей твір створено майстрами батального живопису Студії військових художників імені М. Б. Грекова, заслуженими художниками РСФР М. Я. Бутом та М. В. Овечкіним. Цільнотканне полотно, виткане на Пензенський ткацькій фабриці «Червоний Жовтень», площею 840 квадратних метрів розміщене в спеціальному приміщенні, створеному за проектом архітектора В. О. Зуєва. Загальна площа будівлі 1340 м ². Площа залу діорами – 900 м ².

 

Відділення зв’язків з громадськістю

 


1 572