Петро Порошенко зустрівся з захисниками України різних поколінь, серед яких був доцент ДДУВС Кирил Недря

Новини університету

У День пам’яті і примирення та напередодні 71-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні Президент України Петро Порошенко зустрівся з ветеранами війни, учасниками українського визвольного руху та військовослужбовцями – учасниками антитерористичної операції.

На зустріч з Президентом був запрошений доцент кафедри філософії та політології Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, лейтенант Збройних Сил України, учасник АТО, захисник Донецького аеропорту Кирил Недря.

Глава держави привітав присутніх зі святами та висловив подяку ветеранам.

«Ви мужньо пройшли довгий і тернистий шлях до перемоги – крізь полум’я боїв, страждання і смерть, крізь гіркоту поразок і непоправні втрати. Ціною великої самопожертви кожен із вас особисто відстояв право нашого народу на життя, приніс мир в наш будинок, подарував його народам Європи», – зазначив Президент.

Президент підкреслив, що, захищаючи українську незалежність, перемагаючи окупантів не тільки силою зброї, а й силою духу, сучасні українські воїни беруть приклад з ветеранів, – з тих, хто звільнив Україну від фашистських загарбників. І зараз в українську історію вписані нові героїчні сторінки – звільнення Слов’янська і Краматорська, Червоного Лиману і Лисичанська, захист Маріуполя, запеклі бої в Донецькому та Луганському аеропортах.

Під час зустрічі присутні вшанували хвилиною мовчання загиблих захисників України різних поколінь.

Президент поспілкувався з ветеранами та учасниками АТО. Глава держави побажав ветеранам міцного здоров’я, довгих і щасливих років життя, а молодим захисникам-військовослужбовцям – перш за все повернутися з війни живими та здоровими.

 

Відділення зв’язків з громадськістю
за матеріалами сайту president.gov.ua

 


2 574