Європейський Союз: історія та сьогодення

Новини університету

Щороку в третю суботу травня відповідно до Указу Президента в Україні відзначається День Європи.

День Європи – це символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях та інтересах.

Основна ідея свята – кожний мешканець континенту, незалежно від своєї національної належності і громадянства, має відчути себе вільним у «європейському домі».

День Європи

Європейський Союз – це сім’я демократичних Європейських країн, які об’єдналися заради миру та процвітання. Євросоюз – це не держава, що має замінити існуючі держави, він також значно більший за будь-яку міжнародну організацію. Країни, що входять до його складу, заснували спільні інституції, яким було делеговано частину їхніх суверенних повноважень, завдяки чому стало можливим демократично приймати рішення з конкретних питань, які становлять спільний інтерес, на європейському рівні. Європейський Союз створив спільну валюту, динамічний спільний ринок, у якому люди, послуги, товари і капітал пересуваються вільно, і завдяки соціальному прогресу та справедливої конкуренції якомога більше людей могли скористатися перевагою спільного ринку.

Європейський Союз утворився в результаті послідовного поетапного розвитку процесу інтеграції країн Західної Європи, яка пройшла у своєму розвитку декілька етапів.

На сьогоднішній день Україна не є членом Європейського Союзу, проте останні роки керівництво та громадяни держави поступово йдуть до цієї цілі та з кожним днем все більше членів ЄС зазначають, що ми на порозі вступу до сім’ї демократичних країн!

 

Відділення зв’язків з громадськістю

 


1 036