У Національному університеті оборони України відбувся Курс штабних офіцерів за Програмою професійної підготовки

Новини університету

У рамках Програми професійної підготовки цивільного персоналу сектора безпеки і оборони України (Professional Development Program – PDP) на базі Національного університету оборони України імені Івана Черняховського проходив орієнтаційний Курс штабних офіцерів. Захід відбувався за підтримки Офісу зв’язку НАТО в Україні, штаб-квартири НАТО та за участю штабу Верховного головнокомандувача об’єднаних збройних сил НАТО в Європі.

До участі у курсі залучались представники сектора безпеки і оборони України, зокрема Міністерства оборони України, Національної гвардії, Міністерства внутрішніх справ, Державної прикордонної служби України.

Від Дніпропетровського держаного університету внутрішніх справ до заходу долучились завідувач інформаційно-технічного відділення навчально-методичного відділу підполковник поліції Олександр Щербина та завідувач редакційно-видавничого відділення відділу організації наукової роботи Андрій Самотуга.

«Головним завданням Програми є професійна підготовка цивільних фахівців, спроможних сприяти ефективному функціонуванню сектора безпеки і оборони та системи державного управління», ‒ зазначив керівник проектів PDP Олександр Лапко.

Заняття проводили провідні іноземні фахівці різних структур НАТО в Європі: штабу Об’єднаних ЗС НАТО з Бельгії, школи НАТО та Коледжу міжнародних безпекових досліджень і Д. Маршала з Німеччини, Ризької Школи бізнесу з Латвії.

Протягом п’яти днів навчання було розглянуто такі актуальні питання, як трансформація НАТО із врахуванням поточних викликів безпеці у світі, напрями співпраці, принципи роботи в багатонаціональній структурі, процес прийняття рішень, роль соціальних мереж у боротьбі із тероризмом та інші. Після закінчення курсу всі учасники отримали відповідні сертифікати.

 

Відділення зв’язків з громадськістю

 


1 139