Курсанти ДДУВС побували на засіданнях апеляційного суду

Новини університету

З метою поглиблення теоретичних знань із навчальної дисципліни «Кримінальний процес» щодо процесуального порядку перегляду судових рішень в апеляційній інстанції курсанти факультету № 3 Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ разом із доцентом кафедри кримінального процесу Вікторію Рогальською відвідали Апеляційний суд Дніпропетровської області.

Курсанти оглянули зали судових засідань, в яких здійснюється апеляційний розгляд кримінальних проваджень, побачили місця, де тримають обвинувачених під час конвоювання їх до суду та побували на двох судових засіданнях, під час яких розглядались апеляційні скарги в кримінальних провадженнях з обвинувачення осіб, які вчинили злочини, передбачені ст. 186 та ст. 309 Кримінального кодексу України. Курсанти отримали загальне уявлення про порядок проведення судових засідань у суді другої інстанції, а також ознайомилися із особливостями проведення процесуальних дій у режимі відеоконференції.

Курсанти ДДУВС побували на засіданнях апеляційного суду
Курсанти ДДУВС на засіданнях апеляційного суду

У результаті проведеного заходу курсанти засвоїли зміст процесуальних норм та ознайомились зі структурою другої ланки судів загальної юрисдикції. Відвідування судових засідань та безпосереднє спілкування із суддями має важливе виховне та практичне значення для реалізації набутих знань і навичок майбутніми правоохоронцями.

 

 


1 219