Курсанти університету відвідали місця пронизані духом патріотизму, волі та духовного багатства українського народу

Новини університету

Курсанти 2-го курсу факультету №3 Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ відвідали музей «Громадський подвиг Дніпропетровщини в подіях АТО», експозицію «Шляхами Донбасу» та діораму «Битва за Дніпро».

У музеї АТО курсантам розповіли про буремні дні війни на Донбасі та роль Дніпропетровщини у цих подіях. Курсантам продемонстрували макет блокпосту, який відтворено досить реально та точно. Та найбільше вразила експозиція, де відтворено Донецький аеропорт.

У музеї АТО курсантам розповіли про буремні дні війни на Донбасі та роль Дніпропетровщини у цих подіях.
У музеї АТО курсантам розповіли про буремні дні війни на Донбасі

Також курсанти побували біля пам’ятника «Вдячність». Дізналися, що в даному монументі відображено збірний образ українського солдата-захисника, який несе мир та спокій мешканцям Донбасу.

Курсанти університету побували біля пам’ятника «Вдячність»
Курсанти університету побували біля пам’ятника «Вдячність»

Після цього курсанти завітали до діорами «Битва за Дніпро», яка була відкрита в 1975 році до 30-річчя Перемоги у Другій світовій війни. Ніхто не залишився байдужим від масштабності зображеного – горя, болі, крові та розпачу, запеклої боротьби, незламності, мужності та витримки захисників Батьківщини.

Курсанти ДДУВС завітали до діорами «Битва за Дніпро»
Курсанти ДДУВС завітали до діорами «Битва за Дніпро»

Також курсанти університету ознайомились із колекцією радянської військової техніки та зразками одягу, який було знайдено в місцях зображеної битви.

 

 


1 222