250 новобранців ДДУВС розпочали підготовку до складання Присяги

Новини університету

У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ відсьогодні для 250 майбутніх курсантів розпочато табірний збір.

Табірний збір, або так званий «Курс молодого бійця» – це своєрідна оцінка своїх можливостей у незвичних для нещодавніх випускників шкіл умовах. Це нелегкий період адаптації та становлення особистості в новому колективі, набуття важливих професійних навичок майбутнього працівника поліції – перш за все, стійкості та витривалості, вміння швидко реагувати та приймати рішення.

За декілька тижнів молоді юнаки та дівчата, які пройшли вступні випробування, під керівництвом досвідчених офіцерів отримають загальнотеоретичну, фізичну та спеціальну підготовку для складання Присяги працівника Національної поліції України, подальшого навчання у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ та несення служби.

Так, на плацу навчального закладу відбулося відкриття табірного збору, де традиційно під звуки оркестру ДДУВС було піднято Державний Прапор України.

До абітурієнтів з привітальним словом звернувся начальник відділу організації служби Володимир Ковбаса. Далі під звуки оркестру відбувся перший урочистий марш новобранців.

Потім, для майбутніх курсантів відбулась вступна лекція, під час якої з молодими людьми поспілкувалися ректор навчального закладу Віталій Глуховеря та перший проректор полковник поліції Олег Золотоноша. Розповідали про навчання та дозвілля у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ, а також про відповідальний крок, який зробили вже практично курсанти поліцейського вишу, обравши справою свого життя професію поліцейського.

У ході «курсу молодого бійця» для вступників проводитимуться теоретичні, практичні та як завершальний етап – залікові заняття. Крім цього, новобранці зможуть ознайомитися з основами стройової та вогневої підготовки, надання медичної допомоги, нормативними документами, які регламентують діяльність Національної поліції. Також під час табірного збору передбачено проведення спортивно-масових та виховних заходів, різноманітних конкурсів та змагань.

По завершенню табірного збору відбудеться посвячення в курсанти навчального закладу та підведення підсумків КМБ.

 

 


3 103