Студент Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ здобув срібло на чемпіонаті Європи з дзюдо

Новини університету

У Малазі (Іспанія) завершився Чемпіонат Європи з дзюдо серед юніорів, спортсменів до 21 року. У змаганнях взяли участь 405 атлетів з 41-єї країни нашого континенту.

Дніпро в складі збірної України представляв студент Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ важкоатлет, чемпіон Європи серед молоді-2015 Федір Панько.

Федір завершив змагання зі сріблом у ваговій категорії +100 кг. Він переміг угорця Річарда Вашуліка, росіянина Тамерлана Башаева, словенця Зарко Цулума, і тільки в фіналі у впертій боротьбі поступився росіянину Руслану Шахбазову.

Відзначимо, що і Тамерлан Башаєв, і Зарко Цулум, яких впевнено обійшов Федір, – найсильніші дзюдоїсти-юніори світу: росіянин – діючий Чемпіон світу U21, перший номер світового юніорського рейтингу IJF, серб – п’ятий номер світового юніорського рейтингу IJF, бронзовий призер торішнього Чемпіонату Європи U21.

У фіналі Федір Панько боровся з бронзовим призером Чемпіонату світу U21-2014 росіянином Русланом Шахбазовим. У першій половині поєдинку суперники мали в своєму активі по кілька «шидо»: Федір три, а Руслан два.

За 25 секунд до кінця сутички росіянину вдалося провести кидок і заробити «юко». На це Федір тут же відповів ще більш активними діями: за 3 секунди до кінця драматичного фіналу йому вдалося укласти суперника на лопатки, проте судді кидок не зарахували, помітивши порушення правил змагань із боку українця. Підсумок – четверте «шидо», дискваліфікація, і Федір Панько – зі сріблом повернувся з Чемпіонату Європи.

Колектив Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ вітає курсанта та бажає нових перемог!

 

 


1 172