«Використання сучасних інформаційних технологій в діяльності національної поліції України»

Новини університету

Під такою назвою на базі Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ пройшов Всеукраїнський науково-практичний семінар, який організували та провели науково-педагогічні працівники кафедри економічної та інформаційної безпеки.

У семінарі взяли участь представники з 6-ти областей України: працівники практичних підрозділів МВС, викладачі провідних юридичних вишів, ад’юнкти, курсанти та студенти. На засіданні було розглянуто 24 доповіді, більшість яких супроводжувалися мультимедійними презентаціями.

Під час семінару за допомогою системи Skype була організована відеоконференція. У такий спосіб до обговорень змогли долучитися представники зі Львова, Харкова, Кривого Рогу, Запоріжжя та Одеси.

Обговорюючи проблемні питання, пов’язані із попередженням та розкриттям злочинів у мережі Інтернет, учасники семінару дійшли висновку, що не зважаючи на те, що сфера використання комп’ютерних засобів продовжує стрімко розвиватися, переважна більшість досягнень у цій галузі, на жаль, не використовується для протидії сучасній злочинності. Таке ствердження дозволяє констатувати, що правоохоронні органи, зокрема оперативні підрозділи Національної поліції, у деяких оперативно-тактичних ситуаціях не мають адекватних можливостей для вирішення своїх завдань.

Підбиваючи підсумки, учасники семінару ухвалили ряд рекомендацій. В одній із них йдеться про необхідність залучення співробітників підрозділів нацполіції до участі у науково-практичних заходах із питань підготовки спеціалістів по боротьбі з комп’ютерною злочинністю. Також учасники заходу дійшли висновку рекомендувати до впровадження у навчальний процес вищих навчальних закладів МВС “Навчальну інформаційно-технічну платформу Національної поліції в системі практичного навчання”, розроблену фахівцями кафедри економічної та інформаційної безпеки ДДУВС.

 

 


2 059