Заступник Міністра юстиції України Сергій Петухов зустрівся зі здобувачами вищої освіти

Новини університету

Зустріч проходила на базі Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ. Зустрітися з Міністром юстиції України з питань європейської інтеграції Сергієм Петуховим, начальником Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області Леонідом Маньковським, ректором Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Віталієм Глуховерею та першим проректором Олегом Золотоношею прийшли не тільки курсанти та студенти ДДУВС, а й здобувачі вищої освіти інших вишів міста.

Представив гостей присутнім ректор ДДУВС Віталій Глуховеря.

Під час зустрічі заступник Міністра Сергій Петухов детально зупинився на питанні реформування системи органів внутрішніх справ в Україні. Зокрема, обговорювали доцільність та необхідність реформування галузевої юридичної та відомчої освіти. Курсанти та студенти висловлювали свою точку зору з приводу обговорюваних тем, задавали питання виступаючим та жваво дискутували.

Також вели мову про реформи в системі органів юстиції, переваги та недоліки.

Детально зупинилися на обговоренні поняття «презумпції правоти» та доцільності розширення повноважень поліцейських у цьому контексті.

Підсумовуючи і гості, і здобувачі вищої освіти дійшли висновку, що будь-яка реформа матиме успіх тільки тоді, коли вона буде проводитись поступово і виключно в інтересах громадян.

 

 


1 814