Курсанти та студенти ДДУВС виготовили близько 100 оберегів для захисників України

Новини університету

Здобувачі вищої освіти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ підтримали акцію «Оберіг для захисника», яка була ініційована дітьми Дніпропетровщини.

Організували та провели захід науково-педагогічні працівники кафедри загальноправових дисциплін в особі завідувача Лариси Наливайко та доцента Ірини Грицай. В акції активну участь взяв деканат юридичного факультету, зокрема декан Вікторія Савіщенко.

Провели майстер-клас з виготовлення ляльок-мотанок методисти. Викладачі, студенти та курсанти виготовили близько сотні оберегів та відправили їх військовим в зону АТО. Кожна деталь виробу пронизана юнацькою турботою про мир та нелегку долю героя-воїна, що дуже важливо військових. Це немов дотик до своєї дитини, це як частка домівки, як зв’язок з родиною, як подяка за наші мирфні міста.

Обереги – наші прадавні добрі символи-захисники, знаки віри у вище заступництво. Символи-обереги втілювались у побутових речах, їх шанували, про них складали легенди. Вишитий рушник, вишита сорочка, писанка, лялька, віночок, калина, верба, лелека – без них важко уявити нашу Україну. Найдавніший зразок оберега – жіноче божество, берегиня-ляля. Берегиня – мати всього живого, захисниця людини, природи та добра, охоронниця дому. Ляльку-берегиню створили понад 5 тисяч років тому. Це не просто дитяча іграшка, це витвір мистецтва.

Дякуємо кожному, хто своїми руками створив це маленьке диво і вклав туди частку своєї душі. Дякуємо кафедрі загальноправових дисциплін, Дніпропетровській обласній державній адміністрації та засобам масової інформації, які завітали на захід, за підтримку та участь в акції добра, турботи та милосердя.

 

 


4 373