На базі університету створено навчально-наукову лабораторію

Новини університету

На засіданні президії Національної академії правових наук України було ухвалено рішення про створення Навчально-наукової лабораторії дослідження проблем правового статусу внутрішньо переміщених осіб та забезпечення гендерної рівності на базі Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.

У м. Харкові в приміщенні Національної академії правових наук України відбулися засідання президії та щорічні загальні збори НАПрН України.

Заслухавши інформацію директора Науково-дослідного інституту державного будівництва та місцевого самоврядування Національної академії правових наук України Світлани Серьогіної. Президія Національної академії правових наук України одноголосно схвалила створення навчально-наукової лабораторії.

Пропозицію про створення лабораторії підтримали видатні науковці України – почесний президент НАПрН України Василь Тацій і президент НАПрН України Олександр Петришин та зазначили, що основне завдання Лабораторії – проведення фундаментальних та прикладних досліджень з актуальних проблем правового статусу внутрішньо переміщених осіб та забезпечення гендерної рівності; розробка проектів нормативно-правових актів та пропозицій щодо удосконалення чинного законодавства; проведення правових експертиз нормативно-правових актів, в тому числі гендерної; сприяння впровадженню результатів наукових досліджень в практичну діяльність органів державної влади та органів місцевого самоврядування з метою захисту прав і свобод людини і громадянина, прав тимчасово переміщених осіб, прав осіб, які постраждали від проявів гендерної нерівності, гендерного насильства, в тому числі насильства в сім’ї, як у мирний час, так і в умовах конфлікту.

Навчально-наукова лабораторія дослідження проблем правового статусу внутрішньо переміщених осіб та забезпечення гендерної рівності створена в межах укладеного Договору про співпрацю між Дніпропетровським державним університетом внутрішніх справ та Науково-дослідним інститутом державного будівництва та місцевого самоврядування Національної академії правових наук України для проведення досліджень проблем реалізації політики у сфері захисту прав і свобод людини і громадянина, прав внутрішньо переміщених осіб та осіб, які постраждали від проявів гендерної нерівності.

Завідувачем лабораторії призначено доктора юридичних наук, професора, заслуженого юриста України Ларису Наливайко.

Навчально-наукова лабораторія дослідження проблем правового статусу внутрішньо переміщених осіб та забезпечення гендерної рівності є унікальним науковим осередком, який не має аналогів в Україні. Відкриття наукової лабораторії за цим напрямом є необхідним кроком в забезпеченні захисту прав і свобод громадян.

Адреса лабораторії: м. Дніпро, пр. Гагаріна, 26, Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ.

E-mail: nnl_dduvs_dp@ukr.net

 

 


1 425