ДніпроОДА разом з університетом працюватиме над проблемами переселенців

Новини університету

Голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Валентин Резніченко та ректор Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Віталій Глуховеря підписали Меморандум про співпрацю та взаємодію.

Основна мета підписаного меморандуму – спільне вирішення проблеми переселенців та гендерної рівності.

«Інтеграція переселенців у нормальне мирне життя залишається серед пріоритетів нашої команди. Що ж до вирішення питань гендерної рівності – тут Дніпропетровську область без перебільшення можна назвати одним з лідерів України. Сподіваємося, що у співпраці з університетом зможемо зробити ще багато корисного. Насамперед, чекаємо від ваших науковців ґрунтовних пропозицій щодо змін, які потрібно внести до законодавства, профільних програм», – повідомив Валентин Резніченко.

Співпраця обласної влади та університету стосується також спільних заходів – зустрічей, науково-практичних конференцій – із залученням студентства та за участі міжнародних організацій, зокрема, Фонду народонаселення ООН та ЮНІСЕФ.

Нагадаємо, на базі Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ вже півтора місяця працює перша в Україні навчально-наукова лабораторія з вивчення статусу внутрішньо переміщених осіб та гендерної проблематики. Крім того, створений гендерно-консультативний центр, який надає безкоштовні юридичні та психологічні консультації постраждалим від гендерного насильства. На «гарячій лінії» працюють найкращі науковці та педагоги університету, а також студенти старших курсів.

Ректор університету повідомив очільника області, що наразі в національній поліції працює близько 23 % жінок. «Наразі при наявних 325-ти місцях маємо близько 800 кандидатів для вступу до нашого університету. І 40% із них – дівчата», – зауважив Віталій Глуховеря.

 

 


1 692