З нагоди Дня вишиванки в університеті організували флешмоб та провели святковий концерт

Новини університету

День вишиванки відзначається щороку в третій четвер травня. Цьогоріч українці одягнули вишиванки 18 травня. Це свято, що зародилося у 2006 році, з кожним роком набуває все більшої популярності.

У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ у цей день панував по-справжньому піднесений настрій. Викладачі, співробітники, курсанти та студенти залюбки долучилися до всеукраїнської акції «У вишиванках на роботу та навчання».

Подвір’я, плац, коридори та навчальні аудиторії майоріли яскравими фарбами українських орнаментів. Дівчата і хлопці у вишиванках фотографувалися на пам’ять.

На великій перерві на подвір’ї біля входу до університету студенти юридичного факультету влаштували тематичний флешмоб. Дівчата та хлопці разом із деканом Вікторією Савіщенко розтягнули державний прапор, після чого дружно та завзято виконали гімн України.

Продовжилися святкування у конференц-залі, декорованій українськими рушниками та квітами. Там на глядачів чекав святковий концерт. Пісні про Україну, український народ, звучали у виконанні учасників художньої самодіяльності навчального закладу.

Підняли настрій глядачам запальні українські народні танці у виконанні хореографічних колективів університету. Присутні залюбки переглянули відеофільм «Вишиванка – наш генетичний код».

 

 


1 773