Дітей вчили відстоювати свої права та надавати першу домедичну допомогу

Новини університету

У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ пройшов тренінг «Поведінка неповнолітніх у типових та екстремальних ситуаціях: тактичні та психологічні особливості», у якому взяли участь учні випускного класу міської середньої загальноосвітньої школи № 83.

Розпочався захід з екскурсії навчальним закладом. Дітям показали тактичне містечко, стрілецький та мультимедійний тири. Також школярі побували на виставці навчальної зброї, бажаючі посиділи за кермом патрульних автомобілів.

Тренінг розпочався з лекції у мультимедійному класі. Діти на конкретних прикладах дізналися, за які неправомірні дії та вчинки можуть понести юридичну, цивільну, адміністративну та кримінальну відповідальність.

Пізнавальним та корисним видався практикум із надання екстреної домедичної допомоги. Зокрема, провідний фахівець ППСПОП «Дніпро-1» Ганна Островська показала юнакам та дівчатам техніку зупинки кровотечі.

Також старшокласникам продемонстрували послідовність дій у випадку, якщо людина знепритомніла.

Ще відпрацювали прийоми першої допомоги у випадках падіння з висоти, укусу тварини та враження електричним струмом.

Також дітям роз’яснили, як себе поводити у випадку зупинки неповнолітньої особи поліцейським і що необхідно робити, побачивши перед собою небезпечні предмети, пристрої та речовини.

По закінченню тренінгу завідувач кафедри тактико-спеціальної підготовки підполковник поліції Андрій Собакарь вручив учасникам сертифікати.

 

 


1 490