У захоплюючому квесті 80 школярів Дніпра освоювали професію поліцейського

Новини університету

У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ для старшокласників міста пройшов профорієнтаційний квест «Моє майбутнє у професії, суспільстві, державі».

Координатор гри – громадська організація «Яскрава країна». Мета – знайомство майбутніх абітурієнтів з особливостями навчання у ДДУВС, розкриття творчого та інтелектуального потенціалу, формування навичок роботи у команді.

Першим привітав гостей ректор ДДУВС полковник поліції Андрій Фоменко. «Сьогодні на вас чекає цікавий та захоплюючий розважально-пізнавальний квест, який сподіваюся, не просто познайомить усіх вас з професією поліцейського, а й мотивує пов’язати своє майбутнє з цією відповідальною та затребуваною в суспільстві спеціальністю. Побувавши у криміналістичній лабораторії, мультимедійному тирі, залі судових засідань та інших локаціях університету ви зможете відчути себе у ролі справжнього поліцейського. Сподіваюся, кожен із вас отримає не тільки задоволення від гри, а і нові знання. Не витрачайте дарма час, будьте уважними та впевнено перемагайте!», – побажав удачі командам Андрій Євгенович.

Сигнал сурмача, барабанна дріб і захоплююча гра почалася! 10 команд у супроводі вожатих-курсантів приступили до вирішення ситуативних завдань. Напрямок етапів-локацій задавали маршрутні листи, які учасники отримали на старті. За умовами квесту кожна команда повинна була подолати 9 етапів: криміналістична лабораторія, мультимедійний тир, бібліотека, зала судових засідань, пунк «102», казарма, їдальня, тренажерна та спортивна зали.

У кожній локації на старшокласників чекало оригінальне завдання. Так, у бібліотеці у школярів перевіряли знання з основ правознавства. Упродовж 7 хвилин учасники знаходили співвідношення між поняттями та їх визначенням.

У криміналістичному кабінеті за описом зовнішності людини методом словесного портрету школярі повинні були ідентифікувати портрет злочинця.

У тренажерній залі школярі демонстрували фізичну підготовку. З завданням підтягнутися на перекладині мінімум 13 разів впоралися майже всі команди.

Локація «Мультимедійний тир» чи не найбільше запам’яталася старшокласникам. Керуючись настановами вожатих-курсантів, учасники квесту знаряджали магазини та стріляли з різних видів навчальної зброї.

Переглянувши відеоролик одного з комплексно-оперативних занять «Лінія-102», школярі роздумували над тим, які основні риси повинні бути притаманними поліцейському.

У їдальні учасники на швидкість сервірували стіл, після чого чаювали та обговорювали стратегію наступних етапів.

Іще одна непередбачувана локація – курсантська казарма. Там школярі упродовж відведеного часу повинні були заправити ліжко, закріпити на форменому одязі шеврон та погони, після чого здійснити екіпіровку поліцейського.

У навчальній залі судових засідань учасники, прослухавши фрагмент судових дебатів, повинні були визначити статті кримінального кодексу, за якими звинувачують підсудного.

Гра видалася неймовірно цікавою та захоплюючою. Емоції зашкалювали. Запал та жага до перемоги мотивували учасників безпомилково та швидко, у відведений час, справлятися з завданнями.

За результатами профорієнтаційного квесту найкращий результат показала команда навчально-виховного комплексу № 59.

Вітаємо переможців та номінантів! Сподіваємося, що захоплюючий квест допоможе кожному учасникові зробити правильний вибір та пов’язати своє життя з омріяною професією.

 

 


2 180