Студенти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ побували в обласній раді з ознайомчою екскурсією

Новини університету

З нагоди Дня місцевого самоврядування студенти ДДУВС завітали до обласної ради. 30 студентів юридичного факультету вишу, майбутніх правників, відвідали музей місцевого самоврядування, залу президії та сесійну залу.

Кожному з відвідувачів дали спеціальні картки, з якими екскурсанти відчули себе на місці депутатів: натиснули всім знайомі з теленовин кнопки та проголосували.

У рамках екскурсії молодь мала можливість поспілкуватися з головою обласної ради Глібом Пригуновим. Це був щирий та вільний діалог, а не підготовлена промова посадової особи. Голова обласної ради розповів молодим студентам про нюанси роботи обласної ради, про завдання та функції депутатів, про те, яка відповідальність лежить на органах місцевого самоврядування.

«Дуже важливо, аби молодь долучалася до державних процесів якомога раніше. Розуміння того, як функціонує система, активна громадянська позиція, ініціативність та небайдужість – усе це якості зрілого та цивілізованого суспільства! Долучаючи молодь до життя країни, ми зможемо побудувати сильну та незалежну державу, адже саме із амбітних та обізнаних громадян має складатися самодостатня Україна!», – зазначив голова обласної ради Гліб Пригунов.

Враженнями поділився студент 3-го курсу Андрій Торопов: «Для нас організували чудовий захід, надали можливість відкрити для себе щось нове та дізнатися більше про роботу обласної ради. Дійшов висновку, що однією екскурсії мало, щоб охопити весь спектр питань, які вирішує величезна команда. Тож маю сподівання, що такі корисні зустрічі будуть постійними».

 

 


1 248