Психологи університету взяли участь Міжнародній міждисциплінарній Асамблеї

Новини університету

Психологи відділення психологічного забезпечення відділу кадрового забезпечення Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Сергій Вишневський та Маргарита Зімборовська взяли участь у Міжнародній міждисциплінарній Асамблеї «Посттравматичний стрес: дорослі, діти та родини в ситуації війни».

Організатори Асамблеї Польська Академія Наук (Київська філія), Східно-європейський інститут психології (Україна-Франція), Центр психічного здоров’я психосоціального супроводу Національного університету «Києво-Могилянська академія» (Україна), Фундація сприяння розвитку польської мови та культури імені Миколая Рея (Польща), Інститут проблем виховання НАПН України Ягелонський університет (Польща), Благодійний фонд «Освіта: Майбутнє».

Психологи університету взяли участь Міжнародній міждисциплінарній Асамблеї

Робота Міжнародної міждисциплінарної асамблеї проходила за такими напрямами: посттравматичний стрес: технології кваліфікації та подолання; психологічні, медичні та педагогічні аспекти посттравматичного стресу в умовах війни; міграційні процеси в умовах військових дій; освіта як інструмент подолання посттравматичного стресу в умовах війни; філософія та психологія війни: цивілізаційний виклик сьогодення.

У конференції взяли участь фахівці з України, Польщі, Росії, Італії, Білорусі, Ізраїлю, Єгипту. За матеріалами Асамблеї підготовлено та видано 2 збірники: фаховий збірник наукових праць, що включений до реєстру МОН (ВАК) України з педагогічних, психологічних та філософських наук та міжнародне наукометричне фахове видання (Copernicus, BazНum, Google Academy, Biblioteka Narodova (Polska).

Жвава дискусія українських, польських, ізраїльських, німецьких та австрійських фахівців стосовно різних аспектів ПТСР, майстер-класи та презентаційні сесії суттєво збагатили досвід психологів ДДУВС. Обговорено також напрямки подальшої роботи та співпраці з різними вітчизняними та зарубіжними інституціями.

Фахівці ВПЗ ВКЗ Сергій Вишневський та Маргарита Зімборовська зробили свій внесок у підготовку фахових збірників наукових праць, де була висвітлена діяльність психологічної служби ДДУВС щодо адаптації та подолання посттравматичного стресу курсантами та студентами-переселенцями.

Також фахівці відділення та організатори Асамблеї обговорили можливість подальшої співпраці між Польською Академією Наук, Східно-Європейським інститутом Психології (Україна-Франція) та Дніпропетровським державним університетом внутрішніх справ.

Фахівці ВПЗ ВКЗ Сергій Вишневський та Маргарита Зімборовська

Фахівці ВПЗ ВКЗ Сергій Вишневський та Маргарита Зімборовська

Всі учасниками Міжнародної міждисциплінарної асамблеї отримали сертифікати учасників та сертифікати підвищення кваліфікації.

 

 


1 162