Велика і дружня родина ДДУВС відзначила свій 52-й День народження!

Новини університету

Оркестр, святковий бренд-волл, повітряні кульки, піднесений настрій – сьогодні Дніпропетровському державному університету внутрішніх справ 52 роки!

Невпинно рухається час вперед, залишаючи позаду себе славну історію Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ. Вже 52 роки минуло з того пам’ятного дня 1966 року.

Пройшовши тривалий шлях розвитку, навчальний заклад став одним із провідних юридичних вишів регіону та країни, розвинув і зміцнив власні традиції, набув значного досвіду у сфері підготовки висококваліфікованих фахівців для системи правоохоронних органів усіх рівнів. Університет пишається кожним своїм випускником. За роки існування навчального закладу з його стін вийшло близько 35 тисяч фахівців-юристів та правоохоронців, 22 із них присвоєно звання генерала, відомі вчені-юристи, організатори галузевою освіти та науки, успішні судді, прокурори, адвокати. Чимало працівників і колишніх випускників відзначені почесним званням «Заслужений юрист України». Сьогодні, на новому етапі розвитку в університеті створені щонайкращі умови для плідної праці особового складу, навчання, проживання та дозвілля курсантів і студентів.

52-та річниця для Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ – подія визначна. З кожним днем університет зміцнює свої позиції, повсякчас зростає його науковий потенціал. Навчальний процес забезпечують близько 287 викладачів та співробітників (28 – докторів наук, 14 – професорів, 152 – кандидатів наук). Науковцями закладу здійснюється підготовка докторських та кандидатських дисертацій з актуальних проблем держави і права та правоохоронної діяльності. Результати наукових досліджень впроваджуються в законотворчу діяльність, навчальний процес і практичну діяльність правоохоронних органів. Для підготовки наукових кадрів в університеті створено всі належні умови – функціонує дві спеціалізовані вчені ради, докторантура та аспірантура за п’ятьма науковими спеціальностями.

У 2016 році у слухачів Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ з’явилася можливість не лише отримувати якісну юридичну освіту на теренах України, а й здобувати паралельно освіту європейську та переймати досвід роботи в розвинутій країні Європейського Союзу – Польщі, що є запорукою успіху в майбутньому.

Святкування розпочалися з шикування на плацу. На правах господаря багатотисячний колектив навчального закладу привітав ректор полковник поліції Андрій Фоменко: «У цей святковий день хочу висловити щиру вдячність усім співробітникам, курсантам та студентам нашого університету за вашу мудрість, старання, завзятість та невтомну працю, за вірність та відданість університету! Наша alma mater динамічно розвивається, тому бажаю усім нам не зупинятися на досягнутому, впевнено реалізувати заплановане, примножуючи славні традиції ДДУВС».

По закінченні привітань відбулося нагородження особового складу університету. Кращі курсанти та студенти отримали почесні грамоти та подяки. За високі досягнення в навчанні, активну участь у громадському житті університету 20-м курсантам ректор Андрій Фоменко вручив особисті фотокартки біля розгорнутого прапора навчального закладу. Також відбулося заохочення кращих спортсменів навчального закладу.

Завершилися святкування на плацу урочистим маршем.

Продовжилися святкові урочистості у конференц-залі університету. Привітати ДДУВС з 52-ю річницею завітали почесні гості: голова Соборної районної у місті Дніпрі ради Артем Тімарєв, заступник начальника Головного територіального управління юстиції з питань державної реєстрації – начальник Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області Тимофій Дудін, заступник директора Департаменту освіти і науки Дніпропетровської обласної державної адміністрації Антон Демура, заступник начальника ГУНП в Дніпропетровській області Павло Баранник, представники органів місцевого самоврядування, суду, прокуратури та ветерани навчального закладу.

Після привітань кращі співробітники університету отримали почесні відзнаки, нагороди, грамоти, подяки та заохочення, видані правами ректора університету, Міністерства внутрішніх справ України, Дніпропетровської обласної та міської рад, Соборної районної у місті Дніпрі ради.

Далі колектив університету вітали кращі учасники художньої самодіяльності.

Родзинкою свята стала виставка виробів ручної роботи під назвою «Університет – талановита родина».

Вперше за всю історію університету свої таланти у різних техніках та жанрах демонстрували викладачі, студенти та курсанти.

З Днем народження, університете, успішних починань, плідних ініціатив та процвітання!

 

 


2 376