ІV Міжнародний саміт зібрав талановитих та перспективних студентів з усієї України

Новини університету

25-26 квітня у ДДУВС відбувся ІV Міжнародний студентський саміт «Перспективи збереження і розвитку демократичних тенденцій функціонування держави в умовах загострення глобалізаційних викликів». У ньому взяли участь представники 17 команд із провідних вищих навчальних закладів Києва, Львова, Харкова, Миколаєва та інших міст України.

Захід відкрив ректор ДДУВС Андрій Фоменко. Він привітав учасників саміту, а також наголосив на ключових цілях, які було виокремлено в ході його організації. «Міжнародний студентський саміт було створено як платформу для об`єднання кращих ідей від юристів із усієї України та світу», – відзначив Андрій Фоменко.

Цьогорічний саміт зібрав близько 40 учасників із 15-ти міст України. На розгляд журі були представлені різноманітні проекти, але для презентації обрано 17 найкращих досліджень. Студенти по черзі виступили з доповідями щодо результатів своєї роботи. Обговорювалися досить актуальні питання, як для сфери юриспруденції, так і для перспектив розвитку України в цілому: конституційно-правова модель «Smart-city», особливості забезпечення національної безпеки держави в умовах гібридної війни, інноваційні технології 3D-сканування у криміналістичній діяльності підрозділів поліції тощо. Не залишилися учасники саміту й осторонь проблем визначення та обґрунтування конституційно-правового статусу внутрішньо-переміщених осіб, корупції як антиморального явища функціонування влади в Україні, а також аналізу адміністративно-правового статусу об’єднаної територіальної громади.

Студенти впевнено та професійно представили до уваги журі та аудиторії висновки, до яких вони дійшли у ході проведення досліджень. Вони з готовністю відповідали на запитання своїх колег та дискутували щодо спірних моментів. До того ж, основною метою проведення студентського саміту варто вважати можливість молоді перейняти практичний досвід у професіоналів, поспілкуватися з політиками, науковцями, представниками органів державної влади та органів місцевого самоврядування.

«Відвідувати такі заходи дуже цікаво. Я вдячна організаторам саміту, які надали можливість студентам та курсантам вишів виступити з доповідями, проявити себе, дізнатися про щось нове. Це досить цінний досвід, нові можливості, знайомства», – охоче поділилася своїми враженнями студентка Харківського національного університету внутрішніх справ Вікторія Цебенога.

У рамках саміту студенти побували на майстер-класах, які провели професор правознавства Ліберті Університету, доктор права і філософії Юрій Мантила, а також Президент Всеукраїнської громадської організації «Асоціація українських правників», академік Національної академії правових наук України Василь Костицький та регіональний координатор Уповноваженого ВРУ з прав людини, тренер із публічних виступів Сергій Стужук.

За результатами проведення IV Міжнародного студентського саміту оцінки журі розподілилися таким чином:

1 місце – Запорізький національний технічний університет, Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ, Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки;

2 місце – Харківський національний університет внутрішніх справ, Університет державної фіскальної служби України, Київський національний лінгвістичний університет;

3 місце – Національна академія внутрішніх справ, Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, Львівський державний університет внутрішніх справ.

Крім цього, було нагороджено й інших учасників студентського саміту: в категорії «Ораторське мистецтво» відзначені представники Херсонського державного університету, в категорії «Креативність проекту» найвищі оцінки присудили доповідачам із Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, у номінації «Оригінальність теми» журі віддало перевагу студентам Національного авіаційного університету.

 

 


2 121