Життя курсантське, як воно є

Новини університету

Табірний збір у розпалі, а першокурсники вже встигли на повну відчути, що таке «будні курсанта». Вранішні підйоми, теоретичні заняття, фізична та стройова підготовка, – у ДДУВС все ще триває «курс молодого бійця». Відділ зв’язків з громадськістю вирішив поспілкуватися з юнаками та дівчатами. Сьогодні дізнаємося, що найбільше вразило та запам’яталося курсантам, чого чекали з нетерпінням, і чи справдилися очікування.

Табірний збір у розпалі, а першокурсники вже встигли на повну відчути, що таке «будні курсанта»

Якщо старшокурсники згадують «курс молодого бійця» з посмішкою та жартами, то новоприбулі налаштовані серйозно. Хлопці та дівчата розуміють: табірний збір – це відповідальний момент, коли вкрай важливо за короткий проміжок часу (а це два тижні) засвоїти основи стройової підготовки, покращити результати з фізичної витривалості та ще й не забувати про теорію, якої також вистачає.

«Табірний збір – ось що дійсно дисциплінує, адже викладатися тут треба на всі 100 відсотків, – ділиться враженнями курсантка 1 курсу факультету підготовки фахівців для підрозділів превентивної діяльності Поліна Чорна. – Фізичні навантаження даються нелегко, але до всього звикаєш. Ввечері, коли закінчуємо зі стройовою підготовкою, з`являється трішки вільного часу. Ось тоді й можемо поспілкуватися з дівчатами, обговорити, як взагалі пройшов день».

Курсантка 1 курсу факультету підготовки фахівців для підрозділів превентивної діяльності Поліна Чорна

Як розповідає Поліна, табірний збір не виявився для неї чимось дивовижним. Тато у дівчини – капітан поліції у відставці, тому бажання пов`язати своє життя з правоохоронними органами виникло давно. Батьки, звісно ж, намагалися пояснити, наскільки важкий обрала шлях, але бажання нести службу, допомагати іншим було сильнішим.

Табірний збір у розпалі, а першокурсники вже встигли на повну відчути, що таке «будні курсанта»

Ігор Берьозін – курсант факультету підготовки фахівців для підрозділів превентивної діяльності, також випробовує себе у «курсі молодого бійця».

«Стройова підготовка проходить не так легко, як хотілося б, але для мене справа не стільки у фізичних навантаженнях, скільки у моральному факторі, – розповідає Ігор. – У цілому все подобається, добре, що табірний збір поєднує у собі не тільки загальну фізпідготовку, а й теорію. Поступово опановуємо обов’язки, які маємо виконувати у наряді, ходимо на заняття з тактичної медицини та психології. Увечері граємо у волейбол чи баскетбол, бігаємо».

Ігор Берьозін – курсант факультету підготовки фахівців для підрозділів превентивної діяльності, також випробовує себе у «курсі молодого бійця»

Як зазначає першокурсник, найбільше часу займає саме стройова підготовка. Це нелегко, але якщо налаштувати себе позитивно, слухати командира та згуртовано виконувати накази, результат не змушує себе довго чекати.

Окрім фізичної та стройової підготовки курс молодого бійця у ДДУВС включає в себе і щоденні заняття з психології. Для першокурсників організовуються тренінги та лекційно-практичні заняття. Як стверджує завідувач відділення психологічного забезпечення Сергій Вишневський, психологи в ДДУВС вже давно відійшли від класичних лекційних занять. Вони залучають курсантів та студентів до діалогу, дискутують, моделюють ситуації, запрошують до бесіди з першокурсниками курсових офіцерів.

Табірний збір у розпалі, а першокурсники вже встигли на повну відчути, що таке «будні курсанта»

«Ми постійно спілкуємося з курсантами, тестуємо їх за різними методиками, як проективними, так і з допомогою анкетування. Ключова ціль психологічних тренінгів і тестувань – виявити певні особистісні та професійні якості характеру, лідерські та організаторські здібності, дізнатися, чи схильна людина до агресії, як поводить себе у конфліктних ситуаціях», – розповів Сергій Вацлавович.

Нагадаємо, що в ДДУВС наразі триває табірний збір для новоприбулих курсантів. Першокурсники вправляються у стройовій та фізичній підготовці, ознайомлюються з новими обов’язками та готуються до складання присяги.

 

 


4 063