Вся правда про Каунаський університет: скажи «так» новим можливостям

Новини університету

Студенти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ тепер можуть урізноманітнити свій навчальний процес. Семестр у престижному литовському виші за вивченням спеціальності «Право» – ось, що готові запропонувати вам у ДДУВС. Як справляються з гранітом правових наук наші першопрохідці, – про це далі.

Вся правда про Каунаський університет: скажи «так» новим можливостям

Нарешті, студенти ДДУВС мають змогу провести цікавий та насичений заходами семестр у Каунаському університеті імені Вітаутаса Великого в Литві.
Іноземним слухачам пропонують обрати предмети, схожі до тих, які вони вивчають у рідному виші. Таким чином, академрізниця, яку треба буде складати після закінчення семестру, виявиться незначною.
Вся правда про Каунаський університет: скажи «так» новим можливостям

У Каунаському університеті імені Вітаутаса Великого працює загальна кафедра для іноземних студентів, що спеціалізується саме на вивченні загального курсу європейського права та здійсненні більш детального аналізу європейських законів.

Цьогорічні першопрохідці з ДДУВС – студенти юридичного факультету Іван Межевський і Даніела Козлович. Вже декілька тижнів поспіль вони знайомляться з особливостями студентського життя у Каунасі та докладають усіх зусиль задля того, щоби успішно скласти іспити і повернутися до своєї альма-матер з першокласними професійними знаннями.

Студенти зазначають: навчання в такому вузі – справа не з легких. Взяти хоча б мовний бар`єр, через який досить важко спершу розкривати весь свій потенціал. Та все ж постійний «мозковий штурм» і необхідність спілкуватися англійською на заняттях і в повсякденному житті, – все це змушує постійно відшліфовувати комунікативні навички.

«Невипадково слоган університету – «never stop exploring». На базі цього закладу є мовні курси, на яких студентська молодь поглиблює знання, – ділиться враженнями Даніела Козлович. – При бажанні можна вивчати відразу декілька мов, і опануванню профільних предметів це ніяк не буде заважати».

Вся правда про Каунаський університет: скажи «так» новим можливостям

Важливо й те, що викладачі зацікавлені у засвоєнні аудиторією нового матеріалу. Саме тому кожне лекційне заняття проводиться у формі дискусії, а студентів постійно залучають до обговорення теми. На думку Івана, це допомагає зламати мовний бар`єр та перебороти сумніви.

Серед ключових дисциплін – англійська, литовська та китайська мови, міжнародне корпоративне право, альтернативні вирішення конфліктів, людські права та ін.. Є в Каунаському університеті імені Вітаутаса Великого й можливість активно займатися спортом. Іван Межевський обрав футбол, грає за університетську команду, працює з тренером.

Вся правда про Каунаський університет: скажи «так» новим можливостям

Якщо ж постає вибір (піти на тренування чи лекції), юнак обирає навчання. Він переконаний: саме студенти зацікавлені тут в тому, щоби відвідувати заняття, адже найважливіший теоретичний матеріал вони отримують безпосередньо в аудиторії.

Як розповідають Іван та Даніела, студенти вузу мають змогу скористатися дистанційною системою навчання «Moodle». Вона містить додатковий матеріал (презентації, відеоролики, тести), ознайомившись з яким, користувач виконує завдання та отримує оцінку. Також студенти мають змогу перевірити свою успішність в рамках програми.

Вся правда про Каунаський університет: скажи «так» новим можливостям

Соціально-культурне життя у Каунаському університеті також кипить. Молоді пропонують їздити на екскурсії, брати участь в марафонах, балах і концертах.

«За цей час ми вже встигли побувати на екскурсії у Вільнюсі. Тепер збираємось відвідати Клайпеду – портове містечко на узбережжі Балтійського моря, – розповідає Іван Межевський. – Спектр free-time activities тут досить широкий. Є можливість займатися футболом, баскетболом, фітнесом, латиноамериканськими танцями чи співами в хорі. Завдяки цьому розвиваємо міжособистісні якості».

Вся правда про Каунаський університет: скажи «так» новим можливостям

Даніела та Іван переконані: навчання в Каунаському університеті – це колосальний досвід, який має пережити кожен. Тут є можливість розвиватися, пізнавати різні нововведення, культуру та звичаї інших народів, досконально вивчати англійську мову. Та студенти розуміють: їх основна ціль – реалізувати отримані знання в рідній країні та університеті.

 

 


1 903