МВС і громадськість об’єднують зусилля з метою подолання корупції

Новини університету

У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ відбувся круглий стіл за назвою «Співпраця МВС України з громадянським суспільством щодо реалізації антикорупційної політики: проблеми та перспективи». До обговорень долучилося більше 200 представників державних установ, громадських організацій та ЗМІ.

У роботі круглого столу взяли участь представники МВС України, поліції та юстиції Дніпропетровщини, обласних підрозділів Держслужби з надзвичайних ситуацій, Державної міграційної служби, Регіонального сервісного центру МВС в Дніпропетровській області, Державної установи «Територіальне медичне об’єднання Міністерства внутрішніх справ України по Дніпропетровській області», Дніпропетровського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС, громадських організацій, а також науковці та журналісти.

Першим привітав учасників та побажав усім плідної роботи ректор ДДУВС полковник поліції Андрій Фоменко. «Проблематика протидії корупції є, без сумніву, актуальною. І небезпідставно одним із ключових аспектів сучасної державної правової політики в Україні є реформування системи запобігання та протидії корупції. Досягнення успіху у цьому процесі є запорукою формування у суспільстві довіри до влади, зростання економічного потенціалу держави, покращення добробуту громадян України. Сподіваюсь і всіх закликаю до того, щоби підняті на сьогоднішньому круглому столі проблеми не закінчилися лише словами, а щоб ми спільними зусиллями виробили конкретні рекомендації щодо боротьби із цією болючою соціальною хворобою і тим самим до якісно нового етапу протидії корупції в Україні», – зазначив Андрій Євгенович.

МВС і громадськість об’єднують зусилля з метою подолання корупції

Голова Громадської ради при МВС України та громадської спілки «Центр запобігання та протидії корупції» Володимир Мартиненко зазначив, що подібні круглі столи з залученням громадськості проходять наразі по всій Україні, в усіх регіональних центрах.

МВС і громадськість об’єднують зусилля з метою подолання корупції

«Міністерство внутрішніх справ активно співпрацює з громадськістю і в останні роки ми напрацювали дієвий механізм взаємодії, в усіх областях працюють регіональні робочі групи, до яких залучено більше 500 представників інститутів громадянського суспільства, засобів масової інформації, науковців. Однією із задач, покладених на ці робочі групи, є проведення громадської антикорупційної експертизи. Всіх закликаю до роботи, дуже сподіваюся, що сьогодні, спільно тут зібравшись, ми зможемо напрацювати дієвий механізм, який надалі будемо активно впроваджувати з метою реалізації антикорупційної програми», – зазначив Володимир Мартиненко.

МВС і громадськість об’єднують зусилля з метою подолання корупції

Про пріоритетні антикорупційні напрямки у діяльності МВС проінформував начальник відділу запобігання корупції Управління запобігання корупції та проведення люстрації МВС України Сергій Яременко. Зокрема, він більш детально зупинився на превентивних антикорупційних заходах. «Інститут викривачів є важливим запобіжником виникнення та поширення корупції в суспільстві. Тому кожен державний орган має створювати умови, які би дозволяли отримувати оперативні повідомлення про корупційні дії чиновників», – наголосив Сергій Яременко.

МВС і громадськість об’єднують зусилля з метою подолання корупції

Завідувач сектору з питань запобігання і виявлення корупції Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області Віктор Вівденко повідомив про діяльність юстиції щодо запобігання та протидії корупції, зокрема наголосив на співпраці управління з органами прокуратури, Національної поліції та Національного антикорупційного бюро України.

МВС і громадськість об’єднують зусилля з метою подолання корупції

Власкор телевізійної служби новин «1+1» у Дніпрі Ольга Павловська закликала представників правоохоронних органів оперативно реагувати на запити засобів масової інформації, бути відкритими, відповідати на запитання журналістів чесно та неупереджено. Тільки така співпраця, на думку кореспондентки, зможе звести до нуля кількість наклепів та перекручених фактів у ЗМІ.

МВС і громадськість об’єднують зусилля з метою подолання корупції

З системою контролю «Електронний деканат» як засобом запобігання корупції у закладі вищої освіти познайомив учасників круглого столу начальник інформаційно-технічного відділу Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ підполковник поліції Олександр Щербина. «Впроваджена у нашому навчальному закладі автоматизована система контролю дозволяє виключити будь-які корупційні прояви з боку здобувачів вищої освіти та викладачів університету під час ліквідації академічної заборгованості», – наголосив у ході презентації доповідач.

МВС і громадськість об’єднують зусилля з метою подолання корупції

У цілому круглий стіл пройшов у форматі жвавих обговорень, гострих дискусій та обміну думками, пов’язаними з вирішенням проблемних питань та пошуком спільних рішень.

Під час круглого столу було проведено анкетування аудиторії щодо наявності корупційних проявів в роботі структурних підрозділів МВС України, результати якого будуть доведені до відома та враховані в подальшій діяльності.

МВС і громадськість об’єднують зусилля з метою подолання корупції

 

 


1 272