Курсанти розповіли про свої книжкові смаки

Новини університету

21 лютого, у Міжнародний день рідної мови, у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ пройшов конкурс-презентація «Моя улюблена сучасна українська книга».

Про витоки та історію свята розповіла старший викладач кафедри українознавства та іноземних мов Алла Подворчан. Зокрема, курсанти дізналися про те, що мешканці України, окрім державної, називають рідною кримськотатарську, російську, румунську, угорську та польську мови. «Ми повинні зберегти та розвивати українську мову заради збереження національних цінностей та української культури», – зазначила організаторка заходу.

Курсанти розповіли про свої книжкові смаки

У конкурсі взяли участь представники всіх факультетів. Усього було 15 презентацій. Як з’ясувалося, майбутні поліцейські найбільше захоплюються творчістю таких сучасних українських письменників, як Василь Шкляр, Іван Малкович, Іван Драч, Юрій Іздрик, Юрій Андрухович, Марія Матіос та Сергій Жадан.

Курсанти розповіли про свої книжкові смаки

Оцінювали курсантів відразу за декількома критеріями: знання твору, вміння аналізувати, креативність подачі та ораторські здібності.

Моя улюблена сучасна українська книга

Кращою за рішенням журі була визнана мультимедійна презентація курсантки 1-го курсу факультету підготовки фахівців для органів досудового розслідування Діани Тупотіної.

 

 


849