Обговорили корупційні ризики та шляхи їх усунення

Новини університету

У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ на кафедрі адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності факультету підготовки фахівців для підрозділів превентивної діяльності відбувся круглий стіл на тему «Корупційні ризики в діяльності Національної поліції та шляхи їх усунення».

Метою проведення круглого столу було обговорення нагальних проблем з’ясування корупційних ризиків, які виникають у діяльності поліцейського та вироблення шляхів їх усунення або принаймні мінімізації.

З цікавою доповіддю виступив уповноважений із питань запобігання та виявлення корупції ДДУВС Роман Терещенко, який довів до відома учасників основні засади Антикорупційної програми ДДУВС на 2019 рік та зупинився на заходах запобігання корупції, визначених антикорупційним законодавством.

Обговорили корупційні ризики та шляхи їх усунення

Здійснив аналіз основних потенційних корупційних ризиків, які виникають або можуть виникати в діяльності як поліцейського в практичних підрозділах Національної поліції, так і в межах навчального процесу університету та окреслив шляхи їх усунення професор кафедри Роман Миронюк.

Доцент кафедри Денис Голобородько виокремив основні складові корупційних адміністративних правопорушень та акцентував увагу присутніх на особливостях застосування заходів адміністративної відповідальності за їх вчинення.

Обговорили корупційні ризики та шляхи їх усунення

У ході круглого столу також були обговорені особливості заповнення щорічних декларацій поліцейськими, визначені найбільш типові помилки при їх заповненні.

Обговорили корупційні ризики та шляхи їх усунення

У результаті проведення круглого столу організаторами та учасниками було досягнуто спільної думки щодо необхідності більш широкого запровадження в навчальний процес вивчення антикорупційного законодавства, а також доцільності проведення системних науково-практичних заходів, пов’язаних із питаннями запобігання корупції в діяльності Національної поліції, у тому числі з залученням суддів, прокурорів та представників Національного агентства з питань запобігання корупції.

 

 


1 343