Курсанти провели для школярів правову вікторину

Новини університету

Аби школярі з раннього віку знали про свої права й обов’язки та зростали законослухняними громадянами, викладачі та здобувачі вищої освіти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ відвідують навчальні заклади міста та в доступній для дітей формі навчають їх правовим основам.

Цього разу курсанти 2-го курсу факультету кримінальної поліції провели гру-вікторину на правову тематику для учнів 8-го класу Неповної загальноосвітньої середньої школи-інтернату № 2. У такий спосіб майбутні поліцейські вирішили перевірити, чи знають школярі свої права та обов’язки.

Спочатку діти вирішували тестові завдання, а потім разом із організаторами вікторини розбирали різні ситуації на правову тематику, з якими кожен школяр може зіштовхнутися у повсякденному житті.

Курсанти провели для школярів правову вікторину

«Через незнання своїх прав та обов’язків діти дуже часто потрапляють в безглузді ситуації, в яких не здатні себе захистити. Сподіваємося, що запровадження таких уроків допоможе учням стати більш обізнаними та юридично грамотними. Діти повинні знати свої права та вміти їх відстоювати», – переконана курсантка 2-го курсу ДДУВС Світлана Петрина.

 

 


629