Коли бути правоохоронцем – це покликання

Новини університету

Виконувати перед суспільством свій обов’язок щодня, щохвилини – буденність для поліцейського. Коли він бачить несправедливість, стикається з правопорушенням навіть у неробочий час, не припиняє бути правоохоронцем. Він без вагань вчиняє правильно. Так, як мусить бути.

Олексій Кучеренко

Провідний фахівець відділу кадрового забезпечення старший лейтенант поліції Олексій Кучеренко того дня просто очікував трамвай на зупинці. В момент прибуття вагону звернув увагу на чоловіка років 45, який відразу здався йому підозрілим. І не дарма.

Під час посадки Олексій побачив, як на сходах цей чолов’яга витягнув гаманець із сумки дівчини, яка підіймалася у трамвайний вагон попереду.

Старший лейтенант поліції не вагався: відразу ж почав вимагати, щоби злодій повернув гаманець. Той жбурнув його дівчині в обличчя. І спробував утекти.

Олексій затримав правопорушника. Він не тільки змусив його вийти з трамвайного вагону, а й чекав поряд з ним та постраждалою, доки на місце події прибуде поліція.

Працівники слідчо-оперативної групи невдовзі доставили чоловіка до відділу поліції. За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.185 КК України.

Олексій Кучеренко себе героєм не вважає. Говорить, що на його місці міг би опинитися будь-хто з правоохоронців. І кожен би вчинив так само.

Олексій Кучеренко

«Я не тільки працюю в Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ, тут пройшли мої курсантські роки. Мене добре навчили, як треба діяти у такій ситуації. Я сподіваюсь, що кожен поліцейський, та й взагалі громадянин, помітивши, як поряд скоюють злочин, буде діяти згідно закону та надасть допомогу тим, хто її потребує. Переконаний, що правоохоронець у службовий та позаслужбовий час повинен реагувати на будь-які правопорушення та запобігати їм», – розповідає працівник ДДУВС.

 

 


1 897