Єднання заради незалежності!

Новини університету

У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ пройшов круглий стіл, присвячений Дню Соборності України.

Ініціювали проведення наукового заходу кафедра теорії та історії держави і права спільно з кафедрою філософії та політології.

Усвідомлюючи значимість поняття «соборність» для подальшого розвитку сучасної України, науковці дійшли згоди щодо надзвичайної важливості проголошення Акта злуки УНР і ЗУНР та необхідності врахування політиками прорахунків, допущених у минулому.

Без перебільшень можна говорити про те, що Акт Злуки вперше проголосив незалежну соборну національну державу Україну, став могутнім виявом волі українців до етнічної й територіальної консолідації.

День Соборності України

«Вперше у XX столітті українська незалежність була проголошена 22 січня 1918 року IV Універсалом Української Центральної Ради, а вже за рік (22 січня 1919 року) на Софійському майдані в Києві відбулася не менш вагома подія – об’єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки в одну державу», – відмітив начальник відділу організації наукової роботи Олексій Титаренко.

Активну участь в обговоренні теми круглого столу взяли курсанти першого та другого курсів факультету №3: Бакало В.О., Гапіч І.О., Гулієв Р.С., Іскра А.Ю., Казатков А.Д., Лонська Є.В., Мазенко Н.А., Малий Б.С. та ін.

image001


872