У ДДУВС відбулась презентація Науково-практичного коментаря до Закону України «Про громадські об’єднання»

Новини університету

З метою сприяння розбудові громадянського суспільства, розвитку його інститутів, а також для деталізації правового статусу громадських об’єднань в Україні авторським колективом у складі Президента Всеукраїнської громадської організації «Асоціація українських правників», заслуженого юриста України, члена-кореспондента Національної академії правових наук України, доктора юридичних наук, професора Костицького В.В., завідувача кафедри загальноправових дисциплін, доктора юридичних наук, професора Наливайко Л.Р. та доцента кафедри загальноправових дисциплін, кандидата юридичних наук, доцента Грицай І.О. був розроблений Науково-практичний коментар до Закону України «Про громадські об’єднання».

За підтримки керівництва університету автори презентували свою роботу студентам ДДУВС.

На презентації були присутні здобувачі вищої освіти всіх курсів, слухачі магістратури та слухачі ННІ ПОЗН. Також підтримати авторів завітали члени Дніпропетровської обласної організації «Асоціація українських правників».


З вітальним словом до присутніх звернувся д.ю.н, професор ДДУВС Костицький В.В. Він щиро подякував за традиційно теплий прийом, розповів студентам про мету роботи над Науково-практичним коментарем до Закону України «Про громадські об’єднання» та про те, наскільки важливою є на сьогодні всебічна, зокрема правова і наукова, підтримка інститутів громадянського суспільства в Україні.

Наливайко Л.Р. (д.ю.н., професор) та Грицай І.О. (к.ю.н., доцент) детально розповіли про Науково-практичний коментар, наголосили на його практичному значенні у підготовці майбутніх юристів. Начальник відділу організації наукової роботи Титаренко О.О. (к.ю.н., доцент) звернув увагу на позитивні аспекти та переваги презентованого коментаря. Т.в.о. декана факультету № 4 Савіщенко В.М. (к.пед.н., доцент) запросила до обговорення коментаря студентів, у яких вже виникло до авторів багато актуальних питань.

Студенти, які найактивніше цікавились обговорюваною тематикою, отримали у подарунок примірники Науково-практичного коментаря до Закону України «Про громадські об’єднання».

Закінчилась офіційна презентація пам’ятним колективним фотографуванням.

Під час презентації були обговорені перспективи подальшої співпраці з організації спільних наукових заходів. Здобувачів вищої освіти було запрошено до участі у Міжнародному студентському саміті поряд з командами зі США, Литви, Польщі, Хорватії та Німеччини.

Надалі презентація Науково-практичного коментаря до Закону України «Про громадські об’єднання» відбудеться у м. Києві в агенції УНІАН.

В умовах досить тривалого і складного процесу розбудови громадянського суспільства в Україні важко оцінити значення подібних розробок. Приємно, що саме науково-педагогічні працівники ДДУВС стали першими в Україні розробниками Науково-практичного коментаря до Закону України «Про громадські об’єднання», який, безумовно, полегшить роботу існуючих громадських об’єднань і сприятиме утворенню нових для всебічної реалізації та гарантування прав громадян. Тож варто побажати авторам удачі і творчого натхнення для нових звершень!

Відділення зв’язків з громадськістю


1 288