Курсанти, студенти, магістри та викладачі ДДУВС продемонстрували своє захоплення англійською мовою

Новини університету

З метою популяризації англійської мови на початку квітня у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ відбувся тиждень англійської мови під гаслом «Англійська мова – мова спілкування у сучасному світі».

Так, розпочався тиждень з конкурсу на кращу проектну роботу, де курсанти презентували власно обрані та підготовлені теми з іноземної мови за професійним спрямуванням. Більшість робіт виконано у вигляді презентацій, відеофільмів, сайтів та інсценованих виступів. Переможцями конкурсу стали: І місце – Скорик Тарас, Умеренков Олександр, ІІ місце – Шумкіна Ганна, Пивовар Дмитро, Іскра Анастасія, ІІІ місце – Лось Богдан.

Курсанти, студенти, магістри та викладачі ДДУВС продемонстрували своє захоплення англійською мовою
Курсанти, студенти, магістри та викладачі ДДУВС продемонстрували своє захоплення англійською мовою

Окрім цього, в рамках «тижня» організовано та проведено пізнавально-інтерактивну гру у форматі брейн-рингу на тему «The Constitution of Ukraine, the USA and Great Britain». Активну участь у заході взяли команди університету: «Феміда» – курсанти факультетів № 1, № 3 та команда «Law and Order» – магістри факультету № 3. Учасники команд продемонстрували відмінні знання з конституційного права і достатньо високий рівень іншомовної підготовки. Переможцями, з різницією в один бал, стала команда курсантів «Феміда».

Брейн-ринг на тему «The Constitution of Ukraine, the USA and Great Britain»
Брейн-ринг на тему «The Constitution of Ukraine, the USA and Great Britain»

Далі співробітники навчального закладу зустрілися з представниками Регіонального Центру іноземних мов та підготовки до оцінювання знань за системою міжнародних сертифікатів, під час якої всі бажаючі були ознайомлені зі структурою та організацією кембриджських іспитів. Особливу увагу приділено питанню отримання міжнародного мовного сертифіката з англійської мови як однієї з вимог до Порядку присвоєння вчених звань професора, доцента, старшого дослідника.

Олімпіада в ДДУВС з англійської мови за структурою міжнародного іспиту Cambridge  English: First Certificate in English (FCE)
Олімпіада з англійської мови у ДДУВС

Також відбулась олімпіада з англійської мови за структурою міжнародного іспиту Cambridge English: First Certificate in English (FCE), а саме: аудіювання, виконання вправ з читання та говоріння, яке складалося з короткого інтерв’ю, опису малюнків та діалогу. За підсумками проведення заходу переможцями олімпіади журі визнало: I місце розділили між собою Пивовар Дмитро та Іскра Анастасія, ІІ місце – Мерена Максим та Хоторничан Денис, ІІІ місце – Малахов Олександр та Негрієнко Роман. Завершився «тиждень» відкритим заняттям у групі слухачів курсів з вивчення англійської мови (рівень А1), на якому в ігровій формі здійснювалося повторення вивченої лексики та граматики, аудіювання автентичного тексту з виконанням вправ на розуміння його змісту, перегляд короткометражного англомовного фільму з подальшим обговоренням.

Усі переможці та активні учасники заходів нагороджені грамотами та подяками. Бажаємо й надалі показувати відмінні результати і підтримувати своє захоплення англійською мовою!

Відділення зв’язків з громадськістю


2 431