ДДУВС представив композицію на виставці, присвяченій 30-річчю Чорнобильської катастрофи

Новини університету

У Дніпропетровському національному історичному музеї ім. Д.І. Яворницького відбулося відкриття виставки, присвяченої 30-річчю Чорнобильської катастрофи. У її відкритті взяли участь співробітники Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ: начальник відділення соціально-гуманітарної роботи Наталія Карнаух та Голова ветеранської організації Леонід Камишов. Захід проходив за ініціативою та участю Дніпропетровської міської організації Всеукраїнської громадської організації «Союз Чорнобиль України».

Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ представив на виставці власну експозицію.

У Дніпропетровському національному історичному музеї ім. Д.І. Яворницького відбулося відкриття виставки, присвяченої 30-річчю Чорнобильської катастрофи.
У Дніпропетровському національному історичному музеї ім. Д.І. Яворницького відбулося відкриття виставки, присвяченої 30-річчю Чорнобильської катастрофи.

Експозиція містить матеріали, які уособлюють дух тієї «невидимої війни», яка вразила величезну територію. Наслідки Чорнобиля були б набагато більшими, якби не мужність і самовідданість людей, які, не дивлячись на смертельну небезпеку, ризикуючи своїм здоров’ям та життям, виконували свій громадянський обов’язок. Їх героїчними зусиллями вдалося в короткі строки приборкати стихію.

Співробітники та ветерани навчального закладу брали активну участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, зокрема, в охороні громадського порядку, евакуації людей, які опинилися у небезпечній зоні.

З 14 квітня по 16 травня 1987 року батальйон із 236 осіб ніс службу у селах Бабчин Хойнинського району та Савичі Брагинського району Гомельської області. Командиром зведеного батальну Дніпропетровської школи міліції був Петишко Василь Якович, командиром першої роти – Камишов Леонід Іванович, заступником командира – Чумак Петро Олексійович, командиром другої роти – Ільченко Віктор Павлович, заступником командира – Макашов Володимир Михайлович. В експозиції ДДУВС, представленій на виставці, відтворені події того часу.

У її відкритті взяли участь співробітники Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ: начальник відділення соціально-гуманітарної роботи Наталія Карнаух та Голова ветеранської організації Леонід Камишов.
У відкритті виставки взяли участь начальник відділення соціально-гуманітарної роботи Наталія Карнаух та Голова ветеранської організації Леонід Камишов.

Виставка триватиме до 31 травня 2016 року. Так, відвідувачі виставки зможуть побачити особисті речі, документи, фотографії ліквідаторів, комплекти засобів індивідуального захисту від радіологічної та хімічної загрози, прилади для вимірювання рівня радіації. Також на виставці представлені та відтворені інтер’єри КПП, лікарняної палати, одяг ліквідаторів.

Університет представив композицію на виставці, присвяченій 30-річчю Чорнобильської катастрофи
Університет представив композицію на виставці, присвяченій 30-річчю Чорнобильської катастрофи.

Дуже важливо зберігати та передавати пам’ять про страшну аварію на ЧАЕС, аби сучасне покоління шанувало подвиг людей, які ціною власного життя зуміли запобігти глобальній катастрофі.

 

Відділення зв’язків з громадськістю

 


1 084