«Моя кров рятує життя»

Новини університету

94 курсанта та співробітника Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ взяли участь у традиційний для Дніпропетровська благодійній акції «Моя кров рятує життя».

На запрошення адміністрації Дніпропетровської обласної клінічної лікарні ім. І.І. Мечникова взяти участь в акції керівництво, співробітники та курсанти університету погодилися не вагаючись. Участь у подібних благодійних заходах, спрямованих на підтримку бійців, які захищають цілісність нашої Батьківщини на Сході в зоні проведення АТО та розвинення донорського руху серед молоді та студентства, вже стала традиційною для навчального закладу.

Кожен учасник акції по 450 мл крові. Підготовка до процедури забору проходила в декілька етапів. Так, перш за все, донор повинен напередодні добре відпочити, виспатися, не вживати ніяких ліків, відмовитися від жирних та молочних продуктів. У день забору претенденту перевіряють групу крові та резус фактор, проводять ретельне загальне медичне обстеження. І тільки після цього беруть кров. Під час процедури за самопочуттям добровольця спостерігає медичний персонал.

«Зараз кожна краплина крові – на вагу золота. Щомиті в Україні виникає потреба в переливанні крові, у зв’язку зі складною ситуацією, яка триває на Сході України», – зазначив головний лікар КЗ «Дніпропетровська обласна клінічна лікарня ім. І.І. Мечникова» Сергій Риженко під час відкриття заходу.

До акції також долучились студенти інших ВНЗ Дніпропетровщини, представники органів місцевого самоврядування, самі учасники АТО і жителі міста.

 

Відділення зв’язків з громадськістю

 


1 288