Відзнака від Міністра внутрішніх справ України за порятунок людського життя!

Новини університету

За зразкове виконання посадових обов’язків, особисту ініціативу і самовідданість, високий професіоналізм рядові поліції Сергій Покаленко та Владислав Ніконович, курсанти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ одержали грамоти від Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова.

Нагадаємо, у Пасхальну ніч з 30 квітня на 1 травня, під час охорони громадського порядку у місті Дніпро курсанти ДДУВС Сергій Покаленко та Владислав Ніконович врятували життя людини та затримали правопорушника.

Разом з дільничним офіцером поліції курсанти несли службу з охорони громадського порядку в Храмі Святих Царських. Неподалік стався конфлікт між двома чоловіками. У ході сварки громадянин Євген Пшеничний (1954 р.н.) горловиною від розбитої скляної пляшки наніс удар у шию Вадиму Кирпиченку (1989 р.н.), в результаті чого у постраждалого утворилась різана рана на шиї та підборідді, у молодого чоловіка почалася кровотеча, а правопорушник зник з місця події. Сергій Покаленко почав надавати першу долікарську допомогу шляхом зупинення кровотечі та викликав бригаду швидкої медичної допомоги, яка доставила потерпілого до реанімаційного відділення комунального закладу «Обласна клінічна лікарня ім. Мечникова». У цей час Вадим Ніконович разом із дільничним офіцером поліції по гарячих слідах встановили місце знаходження підозрілого, затримали його та доставили до Самарського відділення поліції.

Завдяки злагодженим діям курсантів спільно зі співробітником поліції було врятовано життя. Варто зазначити, що врятований виявився воїном АТО і пів року перебував у полоні.

Мужність та самовідданість курсантів відзначило керівництво МВС України. Вручив Грамоти ректор Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Віталій Глуховеря.

Відзнака від Міністра внутрішніх справ України за порятунок людського життя!
Ректор ДДУВС Віталій Глуховеря вручив грамоти курсантам.
Відзнака від Міністра внутрішніх справ України за порятунок людського життя!
Вітаємо наших курсантів, бажаємо вдачі, успіху та легкої служби на благо українського народу!

 

 


2 123