Відділ докторантури та аспірантури


Докторантура та аспірантура є структурним підрозділом Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, який здійснює підготовку науково-педагогічних кадрів та наукових кадрів у докторантурі.

Докторантуру було засновано відповідно до наказу МВС України від 27.09.2005 № 827 «Про реорганізацію вищих навчальних закладів та науково – дослідних установ». Свої витоки веде з моменту надання Юридичній академії Міністерства внутрішніх справ наказом МВС від 06.08.2003 № 852 «Про організаційно-штатні питання по вищих навчальних закладах Міністерства внутрішніх справ» та наказом Міністерства внутрішніх справ» та наказом Міністерства освіти і науки України від 25.04.2003 № 262 «Про відкриття аспірантури та докторантури». Перший набір ад’юнктів було здійснено у 2003.


Про нас:

 

Начальник відділу докторантури та аспірантури – Глуховеря Катерина Миколаївна, кандидат юридичних наук.

 

Провідний фахівець відділу докторантури та аспірантури – Вискарка Тетяна Володимирівна.

 

Провідний фахівець відділу докторантури та аспірантури – Шумська Наталія Сергіівна.

 

Електронна пошта – dok_asp@dduvs.in.ua

Сайт – dduvs.edu.ua

 


Основна інформація:

Підготовка докторів філософії здійснюється в ад’юнктурі за спеціальністю 081 «Право».

Підготовка докторів філософії здійснюється в аспірантурі за спеціальностями: 081 «Право», 051 «Економіка», 281 «Публічне управління та адміністрування».

Склад науково-педагогічних і наукових кадрів вищої кваліфікації, які працюють у ДДУВС, відповідає вимогам до закладу вищої освіти ІV-го рівня акредитації та забезпечує зростання кількості успішно захищених дисертаційних досліджень. До наукового керівництва (консультування) залучаються провідні науковці ДДУВС та інших вищих навчальних закладів й наукових установ України.

Підготовка докторів філософії у ДДУВС здійснюється:

– в ад’юнктурі за державним замовленням (денна форма навчання) – за рахунок коштів державного бюджету;

– в аспірантурі за кошти фізичних та юридичних осіб (денна або заочна форма навчання) – за умови укладення угод про підготовку.

– поза аспірантурою для осіб, які у ДДУВС професійно провадять наукову або науково-педагогічну діяльність за основним місцем роботи.

УВАГА! До ад’юнктури за державним замовленням на конкурсній основі приймаються особи які мають стаж практичної роботи не менше 2-х років після здобуття вищої освіти ступеня магістра (освітньо-кваліфікаційного рівня спеціаліста), із числа державних службовців та працівників апарату Міністерства внутрішніх справ України, територіальних органів, закладів, установ і підприємств, що належать до сфери управління МВС та поліцейських, державних службовців і працівників Національної поліції України, підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління Національної поліції України.

 


Вступнику:

Під час опанування наукових знань докторанти та аспірантури поглиблюють свої теоретичні знання та оволодівають сучасними методами наукових досліджень. Базою для таких досліджень є практичні підрозділи правоохоронних органів та органів державної влади. Інформаційне забезпечення підготовки науково-педагогічних та наукових кадрів у докторантурі та аспірантурі (ад’юнктурі) здійснюють загальна та наукова бібліотеки.

Апробація наукових досліджень здійснюється в базових структурних підрозділах МВС, під час проведення науково-практичних конференцій, семінарів, «круглих столів», які проводяться в університеті та на кафедрах, а також в інших навчальних закладах і наукових установах України та за її межами.

Термін навчання в аспірантурі (ад’юнктурі) чотири роки.

 

Вступники до аспірантури (ад’юнктури) складають вступні випробування:

– із спеціальності (в обсязі програми рівня вищої освіти магістра з відповідної спеціальності)

– з іноземної мови (в обсязі, який відповідає рівню B2 Загальноєвропейських рекомендацій з мовної освіти).

УВАГА! Вступник, який підтвердив свій рівень знань з іноземної мови дійсним сертифікатом тестів TOEFL, або сертифікатом International English Language Testing System, або сертифікатом Cambridge English Language Assessment, звільняється від складання вступного іспиту з іноземної мови. Під час визначення результатів конкурсу зазначені сертифікати прирівнюються до результатів вступного випробування з іноземної мови з найвищим балом.

 

Вступники до аспірантури (ад’юнктури) подають такі документи:

1) заяву на ім’я ректора (рапорт для вступників до ад’юнктури);

2) особовий листок з обліку кадрів (атестаційний лист для вступників до ад’юнктури);

3) список опублікованих наукових праць і винаходів. Вступники, які не мають опублікованих наукових праць і винаходів, подають наукові доповіді (реферати) з обраної ними наукової спеціальності;

4) медичну довідку про стан здоров’я за формою № 086/о;

5) копію диплома про закінчення закладу вищої освіти із зазначенням одержаного освітньо-кваліфікаційного рівня спеціаліста або освітнього ступеня магістра (особи, які здобули відповідну освіту за кордоном, – копію нострифікованого диплома);

6) копії паспорта, реєстраційного номеру облікової картки платника податків (ідентифікаційного коду);

7) витяг із протоколу засідання кафедри про рекомендацію на вступ;

8) три фото (3х4).

 

При вступі до докторантури, крім того, подаються:

1) заява (рапорт) на ім’я ректора;

2) особовий листок з обліку кадрів (для працевлаштованих осіб – засвідчений підписом працівника кадрової служби та печаткою за основним місцем роботи);

3) три кольорові фотокартки розміром 3×4 см;

4) згоду на збір та обробку персональних даних;

5) засвідчену копію диплома про закінчення закладу вищої освіти;

6) засвідчену копію диплома про присудження наукового ступеня доктора філософії (кандидата наук);

7) засвідчену копію атестата про присвоєння вченого звання (за наявності);

8) розгорнутий план дисертаційного дослідження, перелік опублікованих наукових праць за темою дослідження та інформацію про обсяг наукової роботи, необхідної для підготовки результатів проведених досліджень до захисту;

9) письмову характеристику наукової діяльності вступника, складену доктором наук, який є штатним науково-педагогічним або науковим працівником відповідного закладу вищої освіти (наукової установи);

10) довідку-згоду на наукове консультування;

11) копію документа, що посвідчує особу та громадянство;

12) копію картки фізичної особи – платника податків;

13) копію військово-облікового документа.

Також, кандидати на вступ до докторантури подають на кафедру ДДУВС розгорнуту пропозицію, в якій міститься план дослідницької роботи та/або інформація про обсяг наукової роботи, необхідної для підготовки наукових досягнень до захисту, та копії наукових публікацій за темою дисертації (наукової доповіді). Якщо громадянин України здобув науковий ступінь в іноземному закладі вищої освіти, додатково подається копія свідоцтва про визнання документа про науковий ступінь.


ПРАВИЛА ПРИЙОМУ

Правила прийому до докторантури Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ у 2024 році

 


Вартість навчання:

Вартість навчання в докторантурі та аспірантури ДДУВС

Підготовка здобувачів третього освітньо-наукового рівня вищої освіти – доктора філософії

Спеціальність Форма навчання Вартість за навчальний рік (грн.)
2020
081 «Право» Денна 4 роки 13100
Заочна 4 роки 9800
051 «Економіка» Заочна 4 роки 10100
281 «Публічне управління та адміністрування» Денна 4 роки 9000
2021-2022
081 «Право» Денна 4 роки 15000
Заочна 4 роки 12000
051 «Економіка» Заочна 4 роки 12000
281 «Публічне управління та адміністрування» Заочна 4 роки 12000
2022-2023
081 «Право» Денна 4 роки 17000
Заочна 4 роки 15000
281 «Публічне управління та адміністрування» Денна 4 роки 17000
2023-2024
081 «Право» Денна 4 роки 30000
Заочна 4 роки 20000
051 «Економіка» Денна 4 роки 30000
281 «Публічне управління та адміністрування» Денна 4 роки 30000

 

Підготовка здобувачів вищої освіти ступеня доктора наук

Спеціальність Форма навчання Вартість за навчальний рік (грн.)
2022-2023 рік набору
081 «Право» Денна 2 роки 17000
2023-2024 рік набору
081 «Право» Денна 2 роки 25000

 


ГАРАНТ ОСВІТНЬОЇ ПРОГРАМИ:

Миронюк Роман Вікторович, 1977 року народження, професор кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності факультету підготовки фахівців для підрозділів превентивної діяльності Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.

Доктор юридичних з наук з 2014 року, професор з 2015 року. Працює на науково-педагогічних посадах в Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ з 2002 року.

Є лауреатом премії імені Ярослава Мудрого за досягнення у виховані науково-педагогічних кадрів. З 2014 по 2017 року здійснював підготовку наукових висновків перебуваючи на посаді члена Науково-консультаційної ради Вищого адміністративного суду України. Представляє інтереси університету в Асоціації фахівців з адміністративного права будучи членом її правління з 2017 року. Постійно приймає участь у якості члена журі Всеукраїнських конкурсів наукових робіт. Приймає активну участь у діяльності Спеціалізованої вченої ради університету по захисту дисертацій наукового ступеня доктора та кандидата юридичних наук.

Має більше 120 наукових публікацій та навчально-методичних матеріалів. Активно здійснює наукову діяльність у сфері: видання монографій, в тому числі за кордоном; публікацій наукових статей сфері діяльності поліції, адміністративного судочинства, в тому числі в зарубіжних наукових виданнях (має три публікації наукових статей у виданнях, що індексуються у міжнародних базах даних Scopus та Web of Scienсeз); участі в міжнародних та всеукраїнських конференціях, неодноразово будучи їх модератором.

Під керівництвом підготовлено 17 кандидатів юридичних наук, 5 з яких працюють на посадах науково-педагогічних працівників Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ. Систематично здійснює рецензування та опонування наукових робіт які готуються або надходять до університету.

Сфера наукових інтересів: становлення та розвиток адміністративного процесу та адміністративного судочинства, проблеми застосування заходів адміністративної відповідальності, публічне адміністрування в окремих галузях та сферах.

ID ORCID

Google Scholar

 


Документи:

 

➤ Положення про відділ докторантури та аспірантури у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ

➤ Положення про підготовку здобувачів наукового ступеня доктора наук у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ

➤ Положення про підготовку здобувачів вищої освіти ступеня доктора філософії у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ

➤ Програма педагогічної практики здобувачів вищої освіти ступеня доктора філософії Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ

➤ Програма педагогічної практики в умовах дистанційної форми навчання здобувачів вищої освіти ступеня доктора філософії Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ

➤ Тематика наукових досліджень і науково-технічних (експериментальних) розробок на 2020-2024 роки

 


Нормативно-правові акти:

 

  1. Закон України “Про освіту”
  2. Закон України “Про вищу освіту”
  3. Постанова Кабінету Міністрів України №261 від 23.03.2016 “Про затвердження Порядку підготовки здобувачів вищої освіти ступеня доктора філософії та доктора наук у закладах вищої освіти (наукових установах)”
  4. Наказ Міністерства внутрішніх справ №963 від 28.11.2017 “Про затвердження Порядку підготовки здобувачів вищої освіти ступеня доктора філософії та доктора наук у науково-дослідних установах, що належать до сфери управління Міністерства внутрішніх справ України, та вищих навчальних закладах із специфічними умовами навчання, які здійснюють підготовку кадрів для Міністерства внутрішніх справ України і Національної поліції України”

 


Освітньо-наукова програма (Третій освітньо-науковий рівень)

Для надання пропозицій: dok_asp@dduvs.in.ua та mironyk1977@ukr.net (пошта гаранта освітньо-наукової программи).

Рецензії на ОНП:

— Бевзенко — Віхляєв — Джафарова — Захарова — Коршун — Куратченко — Соболь — Татаров — Хан — Щадило

 


26 571