Курсант ДДУВС виборов путівку на участь у V Літній школі конституційного права

Новини університету

У Конституційному Суді України пройшли заняття у V Літній школі конституційного права «Верховенство права і конституціоналізм», у яких взяв участь курсант Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Максим Романов.

У цьому році школа відзначила свій перший офіційний ювілей, тому урочисте відкриття відбулось саме у стінах єдиного органу конституційної юрисдикції в Україні. Символічно, що Конституційний Суд України восени 2016 року також відзначатиме свій 20-річний ювілей від дня заснування.

З вітальним словом до учасників школи звернувся суддя Конституційного Суду України, професор, член-кореспондент НАПрН України, Суддя Європейського Суду з прав людини Станіслав Шевчук. Школа за встановленою традицією проходить за підтримки НАПрН України та Організації безпеки і співробітництва в Європі.

Курсант ДДУВС Максим Романов пройшов складний відбір, у якому взяло участь більш ніж 300 молодих науковців зі всієї України, і виборов право стати учасником занять V Літньої школи конституційного права та перейняти досвід у провідних правників країни.

Протягом 6 днів навчання учасники прослухали лекції видатних науковців України, таких як: Барабаш Юрій Григорович (д.ю.н., проректор з навчальної роботи НЮУ ім. Ярослава Мудрого, член-кореспондент НАПрН України), Лемак Василь Васильович (д.ю.н., професор, член-кореспондент НАПрН України, завідувач кафедри теорії та історії держави і права Ужгородського національного університету), Малишевич Андрій Анатолійович (доктор філософії в галузі політології, професор кафедри загальнотеоретичних та державно-правових наук, Президент національного університету «Києво-Могилянська Академія»), Петришин Олександр Віталійович ( Президент Національної академії правових наук України, академік НАПрН України, професор, заслужений діяч науки і техніки України, завідувач кафедри теорії держави і права НЮУ ім. Ярослава Мудрого), Савчин Михайло Васильович (д.ю.н., професор, директор НДІ порівняльного публічного права та міжнародного права Ужгородського національного університету).

Разом із тим культурна програма також була насичено та цікавою. Молоді юнаки та дівчата відвідали Чернігів та одну із памяток архітектури міста – Антонієві печери, церкву в якій було знято фільм за Гоголівськими мотивами «Вій», а наостанок змоделювали та провели засідання Конституційного Суду України.

Навіть під час власної відпустки наші курсанти не забувають про навчання, розвиток та підвищенні рівня знань, розуміючи, що саме вони є представниками порядку та закону нашої держави!

 

 


1 814