Молоді науковці ДДУВС взяли участь у Літньому таборі молодих юристів України

Новини університету

Питання реформи системи кримінальної юстиції України: досягнення та виклики розглядали на заняттях Літнього табору молодих юристів України, учасниками якого стали здобувачі вищої освіти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.

Заняття проходили в одному з найкрасивіших місць України – селі Буковель, що на Закарпатті. Зазначена тематика цьогорічного збору зацікавили курсанта Герасименка Миколу та магістра Пономаренка Романа. Молоді науковці пройшли всі етапи відбору, одним з критеріїв якого було вільне володіння англійською мовою, та стали учасниками заходу.

Молоді науковці ДДУВС взяли участь у Літньому таборі молодих юристів України
Молоді науковці університету у Літньому таборі молодих юристів України

Загалом до табору приїхало 40 найкращих студентів юридичних факультетів вищих навчальних закладів країни. З учасниками займалися провідні іноземні та українські експерти у зазначеній темі, а саме: колишній заступник генерального прокурора України Віталій Касько, експерт Центру політико-правових реформ Олександр Банчук та суддя Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Наталія Марчук.

Під час занять учасники обговорили загальну правову систему, оновлення ролі прокуратури та адвокатури в Україні, проблемні питання криміналістичного процесу. Для учасників табору заняття стали не лише цікавими, а й корисними, адже як вони самі зазначають, лекції з провідними науковцями країни дали змогу не тільки підвищити рівень теоретичних знань, а й перейняти практичний досвід.

 

 


1 305