Завершився перший тиждень опанування майбутньої професії новобранцями ДДУВС

Новини університету

Минув тиждень, як 250 новобранців Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ під керівництвом досвідчених офіцерів проживають на базі університету у казармах, отримують загальнотеоретичну, фізичну та спеціальну підготовку для складання Присяги працівника Національної поліції України.

У минулому випускники шкіл, гімназій та ліцеїв різних областей України, наразі майбутні поліцейські опинились зовсім у незнайомому колективі, з новими правилами, режимом та умовами проживання. Щодня о 6:30 підйом, зарядка та сніданок, і вже з 8:30 розпочинаються заняття: основи стройової та вогневої підготовки, теоретичний курс з вивчення нормативних документів, які регламентують діяльність Національної поліції. Після обід та заходи з відбору талантів для участі в художній самодіяльності та спілкування з психологами навчального закладу.

Молоді хлопі та дівчата зазначають, що призвичаїтися до такого графіка не просто, але цікаво. Артем Кіпа, сімнадцятирічний хлопець із Запоріжжя, розповідає, що з дитинства мріяв служити, проте остаточно визначився з майбутньою професією рік тому, тоді і розпочав готуватися до вступу. Скласти вступний іспит з перевірки фізичних здібностей для юнака не стало проблемою, адже він вже давно займається крос-фітом. «Перші дні було незвично приїхати з дому і відразу ж розпочати жити по-новому. Найбільше мені сподобалася стройова підготовка, спортивні заняття та режим дня. Це дисциплінує», – розповідає майбутній поліцейський.

А от Маргарита Заскока мріяла опанувати професію поліцейського вже протягом п’яти років. Приїхала дівчина з села Василівка Солонянського району Дніпропетровської області. Вже під час вступу зрозуміла, що зробила правильний вибір, і підтвердженням став табірний збір. Нові знання, знайомства та проживання в університеті припали їй до душі. «Усі в родині мене підтримали та допомагали готуватися до вступу. Мені дуже сподобався новий колектив, усі підтримують один одного. Аби стати поліцейським я готова докласти максимум зусиль, займатися та жити в казармі. До речі, мені подобаються умови, в яких ми живемо, як нас годують крім того, я люблю танцювати, а тут є гуртки з хореографії, тож я зможу займатися своїм хобі», – зазначила Рита.

Ще протягом тижня новобранці опановуватимуть навички для подальшого навчання у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ та несення служби. Після цього наступить завершальний етап – залікові заняття. Проте не лише заняття чекають на молодих юнаків та дівчат, а й спортивно-масові заходи, конкурси та змагання.

 

 


2 328