Екскурсія місцями бойової слави Дніпра

Новини університету

Курсанти 1-го курсу факультету підготовки кримінальної поліції Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ відвідали музей «Громадський подвиг Дніпропетровщини в подіях АТО», експозицію «Шляхами Донбасу» та діораму «Битва за Дніпро».

Поринути в події минулого курсанти мали змогу, відвідавши діораму «Битва за Дніпро» – найбільшу діораму в Україні і одну з найбільших у світі. Глибокий предметний план, що складається із залишків оборонних споруд, зброї, засобів переправи та інших військових атрибутів, спеціальне освітлення зали і звукові ефекти створили ефект присутності на місці штурму Дніпра. Ніхто не залишився байдужим від масштабності зображеного – запеклої боротьби, незламності, мужності та витримки захисників Батьківщини.

Курсанти ДДУВС відвідали музей «Громадський подвиг Дніпропетровщини в подіях АТО», експозицію «Шляхами Донбасу» та діораму «Битва за Дніпро»
Курсанти 1-го курсу ДДУВС

У музеї АТО курсантам розповіли про буремні дні війни на Донбасі та роль Дніпропетровщини у цих подіях. На вуличній виставці «Шляхами Донбасу» представлені близько 400 експонатів. Це списана військова техніка, яка воювала на Донбасі: БТР, медична «таблетка», міномет, зенітна установка, військовий джип, башта танку. Також у музеї хлопці та дівчата почули історії про загиблих героїв.

Керівництво факультету вважає за необхідне проводити подібні екскурсії якомога частіше, адже такі «подорожі місцями бойової слави» розширюють кругозір сучасної молоді, дозволяють відчути енергетику війни минулого та сьогодення, виховують патріотизм, відповідальність та почуття боргу перед тими, хто віддав своє життя за мирне майбутнє нашої держави.

 

 


1 312