Подорож у світ унікальної, самобутньої культури запорізьких козаків

Новини університету

Студенти-першокурсники Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ разом з деканом, викладачами та кураторами відвідали національний заповідник «Хортиця», що у м. Запоріжжя.

Під час екскурсії островом, серцем української культури, студенти познайомилися з історико-культурними традиціями запорозького козацтва, його звичаями, традиціями та побутом, стали свідками справжніх козацьких баталій під відкритим небом.

Спостерігаючи за театралізованими виступами, студенти дізналися багато цікавого про відважних воїнів, побачили унікальну козацьку зброю, історія якої налічує сотні років. Учасники екскурсії отримали можливість не тільки наживо побачити всі тонкощі майстерності козацького бою, але й взяти участь в інтерактивних дійствах, оцінити неймовірні вміння козаків на собі.

Після знайомства з істотко-культурною пам’яткою Запоріжжя, студенти взяли участь у творчому фестивалі. Свої таланти у номінаціях «Голос країни», «КВК», «Театральне мистецтво» та «Флешмоб» демонстрували: Юлія Сідун, Юрій Гончар, Владислав Димарєв та Дмитро Руденко.

Повертаючись автобусами до Дніпра, студенти ділилися враженнями та щиро дякували викладачам і кураторам за неймовірно цікаву подорож.

 

 


1 186