Курсанти ДДУВС взяли участь в урочистостях з нагоди осіннього призову до Збройних Сил України

Новини університету

85 призовників Дніпропетровщини відправилися на строкову службу в армії. Урочисто хлопців провели біля Дніпропетровської облдержадміністрації. У заходах взяли участь курсанти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.

«Сьогодні урочисто відправляємо 85 молодих чоловіків на строкову службу в армії. Ми змінили підхід до призивної кампанії: прагнемо, щоб хлопці йшли служити не за примусом, а за власним бажанням. Призов до армії – це не мобілізація: чоловіки не служитимуть в АТО. Вони пройдуть військову службу і повернуться до мирного життя. Якщо хтось забажає служити й далі в ЗСУ, то зможе підписати контракт», – зазначив заступник голови Дніпропетровської ОДА, голова призовної комісії Володимир Юрченко.

Спочатку хлопці поїдуть на Чернігівщину – у навчальний центр в Десні. Після отримання військової освіти, відправляться у військові частини України. Тут на них чекає бойова підготовка. Строкову службу нестимуть чоловіки від 20 до 27 років.

«Обов’язкова служба в армії – це світова практика. Чоловіки, які несуть службу в Збройних Силах, користуються повагою в суспільстві. Це обов’язок кожного чоловіка», – підкреслив голова обласної ради Гліб Пригунов.

Призов триватиме до кінця листопада. Додому хлопці повернуться через півтора роки. Далі кожен із них зможе за власним бажанням продовжити службу за контрактом. Планується, що ряди армії поповнять 1,5 тисячі призовників Дніпропетровщини.

 

 


1 270