У ДДУВС пройшов семінар для нотаріусів, консультантів державних нотаріальних контор та державних реєстраторів

Новини університету

Захід був організований за ініціативою Інституту права та післядипломної освіти Міністерства юстиції України, Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області, Департаменту державної реєстрації, нотаріату Міністерства юстиції України та Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.

Зі вступним словом до учасників семінару звернувся начальник Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області Леонід Маньковський, який озвучив мету проведення даного заходу – обговорення та аналіз проблемних питань у сфері державної реєстрації нерухомості та бізнесу задля обміну досвідом і підвищення рівня професійних знань та вмінь державних реєстраторів, розповів про нововведення у чинному законодавстві, які спрямовані на боротьбу з таким негативним соціальним явищем, як рейдерство.

У ході семінару учасники обговорювали такі питання: контроль у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно; аналіз помилок нотаріусів як державних реєстраторів та дисциплінарна практика; особливості та практичні аспекти виконання нотаріусами функцій з Державним реєстром речових прав на нерухоме майно; особливості реєстрації юридичних осіб та функціонування Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Перший заступник директора Інституту права та післядипломної освіти Міністерства юстиції України Дмитро Журавльов розповів про вклад Інституту в розвиток юридичної освіти та науки, популяризацію наукових знань, наголосив на важливості обміну досвідом.

Ректор Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Віталій Глуховеря наголосив на важливості налагодження співробітництва у сфері науково-дослідної, навчально-методичної, організаційної, інформаційної, експертної, видавничої діяльності в галузі державної реєстрації. Керівництво навчального закладу та ініціатори семінару підписали договір та домовилися співпрацювати і надалі.

 

 


1 106