Медичні працівники обласної лікарні ім. Мечникова вчили студентів та курсантів надавати медичну допомогу в екстрених ситуаціях

Новини університету

Вперше на плацу Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ бригада реанімобіля, лікарі та медперсонал, провели заняття із надання невідкладної швидкої допомоги.

«Вміти надавати первинну домедичну допомогу вкрай необхідно, особливо для працівників правоохоронних органів та юристів, адже в руках людей цих професій, як і лікарів знаходиться людське життя, що є найбільшою цінністю. Тому ми запросили своїх колег – лікарів з Дніпропетровської обласної клінічної лікарні ім. Мечнікова провести заняття для наших курсантів та студентів з надання кваліфікованої медичної допомоги, – зазначив т.в.о. ректора Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ полковник поліції Олег Золотоношаспівпрацювати та проводити подібні заняття плануємо й надалі».

«Подібні заняття несуть у собі два головні завдання. Перше – це навчити курсантів та студентів правильно реагувати на нещасний випадок, підготувати їх до дій в стресових ситуаціях, а по-друге – навчити швидко і кваліфіковано надавати домедичну допомогу», – зауважив головний лікар обласної клінічної лікарні імені Мечникова Сергій Риженко.

У рамках занять медичні працівники пояснили першочерговість дій при допомозі постраждалим, розповіли про правила непрямого масажу серця, штучної вентиляції легень, накладання різноманітних пов’язок, проведення імобілізації кінцівок за допомогою підручних матеріалів та інші особливості надання домедичної допомоги.

Далі студенти та курсанти мали змогу застосувати здобуті знання на практиці: за допомогою манекена проводили серцево-легеневу реанімацію, зупиняли кровотечу, відпрацьовували техніку непрямого масажу серця та штучного дихання.

Варто зазначити, що Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ перший виш Дніпра, в якому провели такі заняття.

 

 


2 089