Курсанти та студенти ДДУВС здали більше 200 літрів крові для спасіння ранених захисників Батьківщини

Новини університету

Курсанти та студенти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ взяли участь у традиційний для Дніпра благодійній акції «Моя кров рятує життя».

На запрошення адміністрації Дніпропетровської обласної клінічної лікарні ім. І.І. Мечникова взяти участь в акції керівництво, співробітники та курсанти університету вже вкотре погодилися не вагаючись. Участь у подібних благодійних заходах, спрямованих на підтримку бійців, які захищають цілісність нашої Батьківщини на Сході в зоні проведення АТО та розвинення донорського руху серед молоді та студентства, вже стала традиційною для навчального закладу. Кожен учасник акції здав по 450 мл крові.

«Це наш обов’язок допомогти бійцям, які захищають нашу країну. Курсанти і співробітники університету вже неодноразово брали участь у подібних благодійних акціях. З моменту початку антитерористичної операції на Сході представники нашого навчального закладу здали більше 200 літрів крові», – зауважив ректор Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Віталій Глуховеря.

Підготовка до процедури забору проходила в декілька етапів. Так, перш за все, донор повинен напередодні добре відпочити, виспатися, не вживати ніяких ліків, відмовитися від жирних та молочних продуктів. У день забору претенденту перевіряють групу крові та резус фактор, проводять ретельне загальне медичне обстеження. І тільки після цього беруть кров. Під час процедури за самопочуттям добровольця спостерігає медичний персонал.

Головний лікар обласної клінічної лікарні ім. І.І. Мечникова Сергій Риженко подякував усім небайдужим, хто прийшов пожертвувати кров’ю заради спасіння ранених бійців.

 

 


1 218