«Людська гідність у праві Німеччини, Польщі та України»

Новини університету

Під такою назвою у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка пройшов німецько-польсько-український семінар, у якому за результатами конкурсного відбору взяла участь доцент кафедри кримінального процесу Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Вікторія Рогальська.

У науковому заході взяли участь науковці, практикуючі юристи, представники громадських організацій, поліції та засобів масової інформації.

Протягом двох робочих днів увага учасників семінару була зосереджена на теоретичних та практичних питаннях захисту людської гідності у праві Німеччини, Польщі та України, а саме: 1) історія та теорія правового захисту гідності людини у вищезазначених державах; 2) правовий захист людської гідності в Польщі; 3) правовий захист людської гідності у Німеччині з огляду на соціальне та податкове право; 4) людська гідність у діяльності поліції та судовій практиці.

На семінарі з доповідями виступили: к.ю.н. Еліна Шишкіна (програма USAID RADA в Україні), к.ю.н. Віктор Шишкін (суддя Конституційного суду у відставці), проф. д-р Моріс Лєнер (Мюнхенський університет ім.. Людвіга Максиміліана, Німеччина), проф. Мірослав Садовскі (Вроцлавський університет, Польща), проф. Ярослав Добковскі Вармінсько-Мазурський університет в Ольштині, Польща).

За результатами конструктивного діалогу та жвавих дискусій під час розгляду казусів, запропонованих доповідачами, учасники семінару, окрім відповіді на поставлене організаторами на початку заходу запитання: «Людська гідність є недоторканною, але що розуміється під «гідністю», «людиною» та «людською гідністю» отримали також сертифікати та позитивні враження від проведеного наукового заходу.

 

 


1 223